FC Twente, dat het goed doet, verslaat AZ en Ajax

Sport

Hij speelde drie wedstrijden en hield drie keer de nul. Bekijk hier de laatste cijfers van FC Twente. De 0-0 tegen Feyenoord en de 3-0 thuis tegen RKC werden zaterdag gevolgd door een rustige 3-0-zege tegen Excelsior.

Enschede – Ricky van Wolfswinkel was de grote man van FC Twente in Woudenstein. De spits scoorde twee doelpunten en staat net als Sem Steijn nu op tien doelpunten. Twente kende een goede start. Daan Rots scoorde in de 2e minuut de 0-1, na een een-tweetje met Michel Vlap. In de 5e minuut stond het 0-2 na een droog schot van Van Wolfswinkel op aangeven van Michal Sadilek. Van Wolfswinkel maakte er in de 13e minuut 0-3 van na een hoekschop van Carel Eiting. Vlap schoot de paal en de var. Hij had al een penalty toegekend na een handsbal van Kik Pierie. Invaller Myron Boadu scoorde dit keer niet. Doordat Ajax in Heerenveen met 3-2 verloor en AZ tegen Almere niet verder dan 0-0 kwam, schoof Twente voor op de derde plaats. AZ heeft nu acht punten, Ajax negen. “Wij begonnen heel goed aan de wedstrijd. Wij zijn een ploeg die druk wil blijven zetten, dus het zou zonde zijn om bij 3-0 te blijven steken. Aan het einde van het seizoen kan het doelsaldo nog belangrijk zijn”, aldus Van Wolfswinkel.