Amstelveen Heemraad wreekt zich met 5-1 na eerdere nederlaag tegen Hoofddorp

26 februari 2024 om 9:45 uur

Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad won zaterdag thuis met 5-1 van SV Hoofddorp in de derde voetbalklasse. Hiermee wreekte de Amstelveense ploeg de 4-3 nederlaag die de Amstelveners aan het begin van de competitie leden. Amstelveen kreeg tijd om revanche te nemen, want bij rust stond de stand nog 0-0. Na rust kwam Amstelveen op gang en ging Hoofddorp met een 5-1 nederlaag naar huis.

Volgens Amstelveen Heemraad had de thuisploeg al na twee minuten een strafschop moeten krijgen toen Amir el Hadji in de omgeving van Hoofddorp werd neergehaald. De scheidsrechter gaf echter een corner in plaats van een strafschop. Vijf minuten later ontdekte de ploeg dat Amstelveen opnieuw een strafschop was ontzegd toen Dwayne Wondel van achteren werd geduwd en daardoor niet bij de bal kon. In het restant van de eerste helft was er veel balbezit voor Amstelveen, maar geen kans op de 1-0. Bij rust stond de stand op 0-0.

ANDER BEELD NA DE REST

Na de pauze was het beeld totaal anders en na drie minuten was de stand 1-0 toen Max Flipse de bal net over Robert Freije de zestiende in schoot en Dwayne Wondel de bal controleerde en nauwkeurig schoot. Heel Hoofddorp protesteerde omdat Wondel de bal met zijn hand zou hebben gespeeld. Scheidsrechter Ezanagui wilde er niets mee te maken hebben en Amstelveen kwam op een 1-0 voorsprong.

Een minuut later was de stand 2-0. Max Flipse onderschepte en via Zakaria Madrane bereikte de bal Jaïr Cruden, die in het Hoofddorpse doel kon scoren. Cruden ontweek een sterke tackle en bracht de bal naar Amir el Hadji, die met controle schoot.

Invaller Roemello Rustenberg maakte er later 3-0 van. Eerst zette hij Robert Feije onder druk en verloor de bal, die voor de voeten van Jaïr Cruden belandde. Hij was niet egoïstisch en liet Ralph Groenteman aan de kant die aan het lopen was en een vrije goal voor zich had en de stand op 3-0 bracht.

EIGEN DOELPUNT

Drie minuten voor tijd maakte Roemello Rustenberg er 4-0 van, nadat Mael Munster van richting wist te veranderen en rustig de vrije corner wist te vinden. Toen de blessuretijd begon was het Lucas Tully die Ralph Groenteman in stelling bracht. Groenteman omzeilde Mael Munster en zijn voorzet werd door Robert Feije in eigen doel geschoten, net voor de geheel vrije Jaïr Cruden.

EERLIJK DOEL

Al in de blessuretijd viel de uiteindelijke beslissing bij Robbert Rooth. Hij onderschepte een kopbal, controleerde goed en zijn geplaatste schot belandde achter Giovanni Santangelo. Hoofddorp had toen zijn eredoelpunt.

Amstelveen nam revanche met een 5-1-zege en de ploeg is wederom volop betrokken in de strijd om de prijzen. Hoofddorp moet er daarentegen alles aan doen om niet terug te keren naar de 4e divisie. Volgende week arriveert Marken in Amstelveen, waar ook na het onnodige 1-1-gelijkspel in Marken het wraakgevoel zal overheersen.

Verslag: Helmar Vercasman