In beeld: PEC Zwolle wordt thuis verslagen door koploper PSV

PEC Zwolle leed zaterdagavond een ruime nederlaag. Het nog ongeslagen PSV was in Zwolle met 1-7 te sterk.

Koploper PSV domineerde vanaf het begin van de eerste helft, al bood PEC moedig weerstand. De Zwolse ploeg kon echter niet voorkomen dat de Eindhovenaren in de eerste helft tweemaal scoorden. Na een halfuur spelen kopte Johan Bakayoko hard achter Jasper Schendelaar, na een goede voorzet van Sergino Dest.

In de voorgaande periode had Schendelaar al meerdere pogingen van onder meer Hirving Lozano onklaar gemaakt. Daarnaast scoorde Isaac Babadi, maar werd voorafgegaan door buitenspel. Kort daarna maakte Luuk de Jong er 0-2 van. Af en toe waren er gevaarmomenten van de Zwolse ploeg en vlak voor rust schoot Eliano Reijnders richting het Eindhovense doel. De poging was te veel voor Walter Benítez: 1-2.

Direct na rust was het De Jong die opnieuw scoorde voor de bezoekers, waardoor de spanning uit de wedstrijd gehaald werd: 1-3. Bakayoko scoorde ook zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (1-4). PEC probeerde het nog met drie verse spelers, maar het was De Jong die de derde van de middag wist te scoren: 1-5. Het doelpuntenfeest was nog niet voorbij, Sam Kersten schoot de bal in eigen doel (1-6) en invaller Ricardo Pepi scoorde: 1-7.

Komende zondag reist PEC Zwolle af naar Fryslân. De uitwedstrijd tegen Heerenveen begint om 14.30 uur.

Door: PEC Zwolle