Na veertien speelrondes wint Hoofddorp eindelijk op eigen veld

Simon Luybe

Hoofddorp

In de veertiende ronde wist Hoofddorp voor het eerst op eigen veld te winnen. Tegen IVV werd een achterstand omgezet in een 2-1 overwinning.

“Een geweldige download. We hebben veel van dit soort wedstrijden gespeeld en nu is het onze beurt”, aldus opgeluchte coach Jorg Smeets.

Hoofddorp speelde goed voetbal, maar scoorde geen doelpunten. Bij het nemen van een lange trap (Smeets had zijn ploeg hiervoor gewaarschuwd) was de score niet goed en stond vlak voor rust de stand op 0-1.

Hoofddorp pakte het in de tweede helft anders aan. “Wij spelen echt degradatievoetbal. Dan krijg je wat extra gele kaarten, maar dat is juist het probleem”, aldus Smeets, die op een gegeven moment zelfs in een 2-3-5-formatie speelde. Een schot geblokt door Kaj Wiersma werd aangevuld door invaller Julian Konneman. minuten later, minuten voor tijd, bereikte op aanwijzing van Jeremiah Kigongo een andere invaller, Nigel Compter, de treffer.

“Ik hoop dat dit verandering teweegbrengt. Het is gewoon vervelend dat we net twee weken vrij hadden en nu weer een week niet spelen”, aldus Smeets, die tegen SCPB’22 het goede gevoel zal moeten vasthouden. SCPB’22 verloor zondag, waardoor Hoofddorp van de laatste plaats valt.