FC Twente neemt revanche en laat Go Ahead Eagles kansloos: 3-0 | FC Twente

FC Twente hervatte zondagmiddag het winnende tempo in De Grolsch Veste. Voor de tweede keer op rij liet de ploeg van Joseph Oosting zich niet verrassen na de nederlaag tegen FC Utrecht. De Go Ahead Eagles waren kansloos in Enschede: 3-0.

De wedstrijd tegen de ploeg uit Deventer was bevrijdend voor Sem Steijn, die dit jaar zijn eerste succes boekte. Steijn scoorde meteen twee keer. Ook voor de twee vleugelverdedigers was de middag positief, die na een reeks matige wedstrijden veel kritiek te verduren kregen. Zowel Joshua Brenet als Gijs Smal waren betrokken bij een doelpunt tegen de Go Ahead Eagles. En niet alleen dat. Brenet scoorde na rust ook nog een doelpunt. Ook met het hoofd. Hoewel het Steijns eerste doelpunt van 2024 was, was het Brenets eerste doelpunt dit seizoen.

vroeg voordeel

FC Twente kwam in de twaalfde minuut op voorsprong. Na een mooi moment bereikte de bal Brenet, die Steijn meteen in de diepte vond. Het schot van de aanvallende middenvelder verraste doelman Jeffrey de Lange: 1-0.

FC Twente-fans brengen hulde aan de overleden oud-speler Jan Sörensen.
FC Twente-fans brengen hulde aan de overleden oud-speler Jan Sörensen. © ANP

goede druk

Twee minuten later was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk nadat Go Ahead de bal verloor na stevige druk van de Enscheders. Door de voorzet van Ricky van Wolfswinkel was Michel Vlap slechts een teen verwijderd van het binnenschuiven van de bal.

Opnieuw een papiertje terug

Al voor rust had FC Twente het tweede doelpunt gescoord. Na een geduldige aanval maakte Smal zich los en vond Steijn, die met zijn linkervoet schoot: 2-0. Voor Smal was het zijn eerste assist van het seizoen en dat was terug te zien in zijn uitbundige reactie.

Dichte klap

Van Go Ahead, die de afgelopen jaren een lastige tegenstander was voor FC Twente in Enschede, werd nauwelijks iets vernomen. De ploeg van René Hake kwam niet verder dan een afstandsschot van Victor Edvardsen. Vlak voor rust scoorden we in de andere helft bijna opnieuw, maar het schot van Vlap werd gepareerd door doelman De Lange.

Bijna drieling

FC Twente, waar een goede Mathias Kjölo de geblesseerde Carel Einting verving en de rentree van Daan Rots weer waardevol was, bleef in de tweede helft de veel betere ploeg. Steijn was na een uur dicht bij een hattrick, maar na een schitterende aanval ging zijn schot naast.

Joshua Brenet (rechts) had eindelijk weer een succesvolle middag.
Joshua Brenet (rechts) had eindelijk weer een succesvolle middag. © ANP

Welverdiend

Enkele minuten later stond het nog steeds 3-0. Na een hoekschop van Vlap kopte Brenet binnen en vanaf dat moment was er een echte belegering op het Go Ahead-doel. FC Twente, dat er bevrijd uitzag, viel hartstochtelijk aan en schoot de een na de ander op doel, al viel de beste kans in het begin voor Go Ahead. Invaller Finn Stokkers kreeg een vrije trap, maar in één-op-één moest de aanvaller zijn superioriteit op doelman Lars Unnerstall erkennen.

Dat de nul werd behaald, was mede te danken aan het centrale duo Mees Hilgers en Robin Pröpper, die de aanval van de Eagles wisten te ontlasten door vrijwel elke wedstrijd te winnen.