PSV verslaat PEC Zwolle met 7-1, topscorer van de Eredivisie met Luuk de Jong

PSV boekte een makkelijke overwinning op PEC Zwolle op weg naar de 25e landstitel. De Eindhovenaren wonnen met 7-1 en kregen daarmee vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week tegen landskampioen Feyenoord. De Rotterdammers kunnen de achterstand op PSV zondag weer verkleinen naar 10 punten door een overwinning op Almere City FC. Als PSV Feyenoord in eigen stadion verslaat, komt de eerste landstitel sinds 2018 snel dichterbij.

Anders dan voorgaande seizoenen maakt PSV onder trainer Peter Bosz geen fouten tegen de kleinere Eredivisie-ploegen. Ook tegen de PEC nam de kopman vanaf het begin het initiatief. Halverwege de eerste helft opende Isaac Babadi de score, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Babadi keerde voor het eerst sinds augustus terug in de basisopstelling. De middenvelder startte in de plaats van Ismael Saibari, die dinsdag verloor in de slotfase van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. Bosz verkoos Babadi boven de Amerikaan Malik Tillman.

Na een half uur spelen was het toch een succes. Na een goede voorzet van linksback Sergiño Dest kopte Johan Bakayoko de grond in. Kort daarna verdubbelde Luuk de Jong de score. De aanvoerder scoorde ook met een kopbal, na een hoekschop van Joey Veerman. Het PEC zorgde kort voor rust onverwachts weer voor spanning. PSV-doelman Walter Benítez maakte een fout op een schot van Eliano Reijnders (1-2).

In de tweede helft ging het snel. Veerman pakte in de 51e minuut de bal af van Younes Namli, waarna Olivier Boscagli De Jong liet scoren. Bakayoko scoorde na een uur spelen ook zijn tweede doelpunt van de middag. PSV was niet tevreden met die grote voorsprong en ging door. De Jong scoorde in de 71e minuut opnieuw en is nu topscorer van de Eredivisie met 22 doelpunten.

Ook Sam Kersten (eigen doelpunt) en Ricardo Pepi scoorden. Het was voor het eerst dit seizoen dat PSV zeven doelpunten maakte in de Eredivisie. De grootste overwinning tot en met zaterdag was een 6-0 op Heracles Almelo.