Verschrikkelijke avond voor PEC: PSV is te sterk en scoort maar liefst zeven in Zwolle | PEC Zwolle

PEC Zwolle werd zaterdagavond thuis volledig weggespeeld door PSV. Nadat PEC in de eerste helft nog hoop had op een resultaat, viel de ploeg van Johnny Jansen in de tweede helft op het ijs: 1-7.

Het kwaliteitsverschil tussen PEC Zwolle en PSV was zaterdagavond vanaf de eerste minuut duidelijk. De Eindhovenaren worden vanaf het begin gevaarlijk voor het doelpunt van Jasper Schendelaar.

PEC is meerdere malen ongedeerd ontsnapt. Zeker als Isaac Babadi PSV na twintig minuten op voorsprong lijkt te zetten, maar de VAR het doelpunt afkeurt wegens buitenspel.

De inwoners van Zwolle kunnen dus blijven hopen op een goed resultaat, zeker als de ploeg van Johnny Jansen meerdere keren gevaarlijk kan zijn. Bijvoorbeeld als Davy van den Berg de ruimte heeft en kan zwaaien, maar zijn bal gaat wild.

Na een halfuur werd het verzet van Zwolle uiteindelijk gebroken door een harde kopbal van Johan Bakayoko (0-1). Kort daarna scoort ook Luuk de Jong vanuit de lucht en staat de stand op 0-2. Kort voor rust begon PEC opnieuw en Eliano Reijnders maakte dankzij een fout van doelman Walter Benítez de gelijkmaker: 1-2.

In de tweede helft is meteen duidelijk dat PEC zich geen illusies hoeft te maken. Zeker als Younes Namli, normaal de Zwolse ster, een fout maakt door de bal te makkelijk weg te geven en De Jong maakt er 1-3 van, moet PEC vrezen voor een zeer pijnlijke nacht.

Die angst werd werkelijkheid, want PSV zette een stap naar voren en kwam ruim twintig minuten later op 1-6, dankzij doelpunten van Bakayoko, De Jong en een eigen doelpunt van Sam Kersten.

Hoewel Jansen sprak van revanche na het slechte thuisduel van vorige week tegen Almere City, was het in de slotfase vooral het beperken van de schade, maar zelfs dat lukte niet: vijf minuten voor tijd scoorde Ricardo Pepi de 1-7. .

Ook met een bal van de paal is de Amerikaan dicht bij zijn tweede en achtste doelpunt in Eindhoven. Van den Berg kreeg in deze wedstrijd een gele kaart, waarvoor hij tegen SC Heerenveen geschorst werd.

Opstelling PEC Zwolle: verkrachter; Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (68. Van der Haar); El Azzoui, Velanas (68. Krastev), Van den Berg; Namli, Tu, Reijnders (68. Van der Water).