Luuk de Jong en Bakayoko doorbreken de magische barrière van PSV – Voetbal International in Zwolle

PSV boekte op bezoek bij PEC Zwolle een monsterlijke overwinning. De lokale ploeg was te klein voor de kopman, die op volle snelheid richting de titel koerste. Luuk de Jong scoorde een hattrick voor PSV, dat dit seizoen al 104 (!) doelpunten scoorde in officiële wedstrijden.

Luuk de Jong en Bakayoko doorbreken in Zwolle de magische barrière van PSV
© Professionele opnamen

De ploeg van Peter Bosz had wat tijd nodig om op gang te komen in Zwolle. Onverwachte starters Isaac Babadi en Joey Veerman hadden hun zinnen niet gezet op de openingsfase en vonden onderweg doelman Jasper Schendelaar. Een halfuur later, nadat het doelpunt van Babadi al was afgekeurd wegens buitenspel, was het Johan Bakayoko die de score opende. Sergiño Dest serveerde met een afgemeten voorzet op de rechtsbuiten en de Belg kopte binnen. Voor het eerst in zes wedstrijden en sinds 21 januari (zijn doelpunt tegen FC Utrecht) deed hij opnieuw mee aan een doelpunt van PSV.

Drie minuten na dat doelpunt was De Jong aan de beurt. Vol inzet en valpartijen kopte hij een hoekschop van Veerman, die in Zwolle ook kleur gaf aan het spel van PSV en passes uitdeelde. Vlak voor de 0-2 raakte Veerman zelf al de lat. Voor De Jong was het al zijn twintigste doelpunt dit seizoen in de Eredivisie, een doelpunt dat hem in het gezelschap van illustere spelers plaatst. Bovendien was het al zijn vijftiende wedstrijd tegen PEC, zijn favoriete tegenstander.

PEC deed nog iets voor rust. PSV-doelman Walter Benítez maakte een ernstige fout toen Eliano Reijnders in de hoek schoot: 1-2 (zie doelpunt hieronder). Voor PSV was dit pas het elfde doelpunt in de competitie.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Na rust begon PEC hoopvol, maar de wedstrijd eindigde in de vijftig minuten. Younes Namli verloor de bal kinderlijk vlak bij zijn eigen doel van Veerman, waarna Olivier Boscagli De Jong een duidelijke kans bezorgde. De spits bracht De Jong niet alleen dichter bij topscorer van de Eredivisie, Vangelis Pavlidis, maar scoorde ook het honderdste officiële doelpunt van PSV dit seizoen.

Toen ging het snel. Na ruim een ​​uur schoot Bakayoko op aangeven van De Jong hoog en hard op doel: 1-4. De PSV-aanvoerder was zelf verantwoordelijk voor de 1-5, waarmee hij alleen bovenaan de lijst van topscorers in de Eredivisie staat. De assist kwam van Hirving Lozano, die ook voor het eerst in zes wedstrijden meedeed aan een doelpunt van PSV.

Drie minuten na de 1-5 was het opnieuw Lozano die voor het doelpunt zorgde. Dit keer was het geen PSV’er, maar PEC-verdediger Sam Kersten die scoorde. Hij schoot de bal onhandig in eigen doel. De eindstand ging naar invaller Ricardo Pepi, die de eindstand op 1-7 zette.

Ondanks opnieuw een grote kans van Pepi bleef de stand op 1-7, waardoor PSV na 23 competitieduels slechts vier punten heeft laten liggen en op koers ligt voor een record puntentotaal in de Eredivisie. Er werd alleen gelijkgespeeld tegen FC Utrecht en Ajax. In de volgende wedstrijd, komende zondag, gaat de nummer twee van Feyenoord op bezoek in Eindhoven. De voorsprong van PSV bedraagt ​​nu dertien punten, met nog één wedstrijd gespeeld. In dat duel zal duidelijk worden of de Rotterdammers het de soevereine koploper lastig kunnen maken. Het PEC Zwolle van coach Johnny Jansen kon het vanavond in ieder geval niet.