VV Berkum krijgt een geplaagde VVOG

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag thuis tegen VVOG, een ploeg die dit seizoen goed begon maar de laatste tijd grote tegenslagen kent. Berkum scoorde punten na de winterstop, maar heeft slechte herinneringen aan de uitwedstrijd tegen VVOG. Daar kreeg de Zwolse ploeg een pijnlijke straf te verduren.
“We hebben zeker iets te corrigeren tegen VVOG, we hebben er vanaf de eerste minuut zin in”, verzekert Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “We hebben het de afgelopen weken goed gedaan en zijn inmiddels min of meer uit de gevarenzone. Bovendien hebben we een fitte ploeg, dus we kunnen vrij spelen.”

Kandidaat voor de titel

VVOG degradeerde vorig jaar uit de 3e divisie en was toen, een niveau lager, voor velen een van de favoriete kandidaten voor de titel. De ploeg van coach Jurjan Wouda begon eveneens goed in de 4e divisie D en pakte in het eerste seizoen bijna de titel. Maar toen kwam er zand in de machine en ging het mis, vooral na de wintervakantie. In januari won VVOG met 1-0 bij TVC ’28, maar verloor daarna driemaal.
VVOG verloor vorige week thuis met 0-2 van DETO, dat zich de laatste tijd flink heeft hersteld.

In dat duel voorkwam de thuisclub een vroege achterstand, met behulp van een voorzet op doel. Maar direct na rust stond het nog steeds 0-1. De Gelderse ploeg liet kansen liggen en toen DETO kort voor tijd opnieuw aanviel, stond VVOG opnieuw met lege handen. De Harderwijkers zijn inmiddels gezakt naar de 4e plaats in de 4e Divisie D, 10 punten achter koploper Excelsior ’31. VVOG blijft één van de hoogst scorende ploegen in deze competitie, met maar liefst 47 doelpunten in 19 wedstrijden, waarvan Joshua Patrick er 10 scoorde.

Laat je in elkaar slaan

Over die doelgerichtheid kan Berkum wel meepraten. De inwoners van Zwolle kregen in september voetballes bij VVOG, dat met 6-1 werd verslagen. Na een kwartier kwam de thuisploeg via een penalty op voorsprong en voor rust liep de stand op naar 3-0. In het tweede bedrijf voegde VVOG nog drie doelpunten toe en alleen Vince van den Anker keerde Berkum de gunst terug met een eredoelpunt.

Na de winterstop begon Berkum echter punten te verzamelen. Na gelijke spelen tegen Heino (1-1) en Buitenpost (2-2) versloeg de ploeg van coach Eduard Lindeboom Pelikaan S met 1-0 en werden er vorige week waardevolle punten teruggewonnen bij de 0-1-zege op Longa ’30. Berkum kwam in de 37e minuut op voorsprong, toen Van den Anker goed voorbereidend werk afrondde van Walter Dias Nzasi en Nick Kleen. Ondanks toenemende druk van de thuisclub behield Berkum de wedstrijd onder controle en kwam de overwinning, ondanks de nipte marge, niet meer in gevaar.

Verlangen naar wraak

Berkum, inmiddels zesde in het klassement, wil de goede reeks van de afgelopen tijd voortzetten. De inwoners van Zwolle willen ook revanche voor de klap die ze in Harderwijk hebben opgelopen, maar ze weten dat VVOG punten moet scoren om de top drie niet uit het oog te verliezen.

De wedstrijd Berkum-VVOG wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Andy Wolff, vanaf 14.45 uur in Sportpark De Vegtlust.