PEC Zwolle verslaat op overtuigende wijze De Graafschap

PEC Zwolle boekte twee weken voor aanvang van de competitie een mooie overwinning op de training. De ploeg van coach Johnny Jansen was vrijdagmiddag in het MAC3PARK-stadion met een stand van 5-0 te sterk voor De Graafschap.

Vroeg doelpunt

Het publiek applaudisseerde niet lang, want Oly Velanas opende in de achtste minuut de score. Met een schot in de verre hoek liet hij doelman Ties Wieggers kansloos: 1-0. De wedstrijd schommelde in de eerste fase, maar ook het tweede doelpunt van de avond kwam van Zwolle. Filip Krastev werd na een prachtige dribbel in het strafschopgebied neergehaald en Thomas Buitink verdubbelde de voorsprong met de daaropvolgende strafschop. Naarmate de eerste helft vorderde bleven de Blauwvingers hard spelen en dat zorgde voor meer dreiging. Krastev was vlak voor rust dicht bij de 3-0, maar hij sloeg de bal hard tegen de lat.

briljante aanval

Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam na een briljante aanval van PEC Zwolle. De bal circuleerde zeer goed in de ploeg en na meerdere combinaties kon Davy van den Berg de aanval bekronen met de 3-0-stand. Aan het einde van de wedstrijd lieten de invallers Anthony Fontana en Tolis Vellios het publiek nog tweemaal juichen, waardoor de eindstand 5-0 werd.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg (83. Gijselhart), Lam (62. Fichtinger), García-Mac Nulty (83. Van der Haar), Velanas (83. Fontana), Manu (46. De Rooij), Buitink (48. Vellios), Gooijer (46. Reijnders), Krastev (62. Oukhattou)

Opstelling De Graafschap: Wieggers, Hardeman, Hillen, Fortes, Buttner, Warmerdam, Brittijn, Yadir (74. Eijken), Van Gilst (83. Bouhekan), El Kadiri (74. Grotenhuis), Van de Haar