PEC Zwolle verliest in double header tegen SC Heerenveen

PEC Zwolle speelde vrijdagmiddag twee trainingswedstrijden tegen SC Heerenvene. In Garderen werden duels van respectievelijk 75 en 60 minuten gespeeld, waarin voor de ploeg van Blauwvinger veel ruimte was om meer tempo op te pakken. Filip Krastev keerde na zijn optreden vrijdagochtend terug naar Garderen. Eindresultaat over twee wedstrijden: 5-2.

De eerste helft van het eerste blok van 75 minuten verliep vlot. Kansen waren schaars, maar SC Heerenveen wist dankzij Osame Sahraoui op voorsprong te komen. De aanvaller hief de bal hoog genoeg boven Jasper Schendelaar, die nog wel een hand aan de bal had, maar het doelpunt niet kon voorkomen: 1-0. Af en toe wist PEC Zwolle gevaar te creëren in de aanval. Twee goede aanvallen eindigden echter niet in een gelijkspel, waarbij de kopbal van Ody Velanas door Andries Noppert de beste kans was.

Noppert zelf speelde al een kwartier in de tweede helft een negatieve rol. Davy van den Berg zag vanaf zijn eigen helft dat de doelman te ver van zijn doel stond en besloot een risico te nemen. De bal verdween voorzichtig over de lange paal die het verlaten doel afsloot, waardoor de stand gelijk werd getrokken: 1-1.

Ruim een ​​kwartier later werd Schendelaar boos toen Luuk Brouwers tegen de paal schoot en de bal van achteren in het doel belandde.

Het tweede blok van zestig minuten was aanvankelijk voor PEC Zwolle. Maar kansen voor onder meer Eliano Reijnders en Mo Oukhattou werden verkwanseld. Nadat Anthony Fontana geblesseerd het veld moest verlaten door Divaio Bobson scoorde Heerenveen in slechts enkele minuten twee doelpunten. Ché Nunnely en Daniel Karlsbakk waren Mike Hauptmeijer, die zojuist Kenneth Vermeer had vervangen, te slim af. Kort daarna maakte Teun Gijselhart er 3-1 van.

Opstelling van het eerste blok van het PEC Zwolle (75 minuten): Schendelaar, Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg, Lam (46′ Fichtinger), García Mac Nulty, Velanas, Reijnders, Buitink (46′ Vellios), Gooijer en Krastev (46′ De Rooij).

Opstelling van het eerste blok van sc Heerenvene (75 minuten): Noppert, Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert, Condé, Olsson, Brouwers, Rallis, Nicolaescu en Sahraoui.

Opstelling van het tweede blok van het PEC Zwolle (60 minuten): Vermeer (31′ Hauptmeijer), Vellios, García Mac Nulty (46′ Lutonda), Fontana (25′ Bobson), Reijnders, Kroeze, Van der Haar, Fichtinger (46′ Reiziger), Bos, Oukhattou en Gijselhart.

Opstelling van het tweede blok van sc Heerenveen (60 minuten): Van der Hart, Ali, Oostra, Mulder, Rovers, Van Ee, Smans, Jesaja, Nunnely Karlsbakk en Al-Saed.

Scoreverloop:

20′ Sahrawi 1-0

58′ Van den Berg 1-1

69′ Schendelaar enz. 2-1

32′ Nunnly 1-0

34′ Karlsbakk 2-0

40′ Al Saed 3-0

43′ Gijselhart 3-1