Verburch wint voor de vierde keer op rij

Verburch – Vitesse Delft

Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse Delft op het programma, die gezien de puntenevenwicht ook van groot belang was. Als we winnen, kunnen we omhoog kijken, maar als we verliezen, bevinden we ons nog steeds in de gevarenzone.

Na een prachtige solo en uiteindelijk een prachtig doelpunt van de student van de week was het Vitesse Delft die aan de wedstrijd begon. Net als in de vorige wedstrijd van de competitie kwam Verburch weer vroeg op voorsprong. Miquel van Dijk ontving de bal hoog, pakte hem goed op en schoot zonder na te denken na 6 minuten voetbal prachtig in de verre hoek. Vitesse Delft kwam in de eerste helft op voorsprong en dat resulteerde in een 1-op-1 kans voor de Vitesse-aanvaller. Gelukkig staat Dylan Kuiper in doel en kon hij een doelpunt voorkomen. Na een kwartier spelen lanceerde Vitesse Delft echter een zeer precieze tegenaanval. In het zestienmetergebied werd de bal licht aangeraakt, waardoor deze voor de voeten belandde van een van de aanvallers van Vitesse Delft, die eveneens schoot. Vlak voor rust kwam Verburch er weer uit, de doelman van Vitesse Delft schoof te ver van zijn doel waardoor Vince van der Knaap de bal heel goed over zich heen kon schieten, hij werd heel licht aangeraakt, maar dit was niet genoeg om de dag te redden 2-1 tegen.

Na wat instructie van de leerling van de week in de pauze was het Verburch die weer aan de slag ging. Na 5 minuten was het Vince van der Knaap die zijn tweede van de middag scoorde en een comfortabele marge van 2 verschil op het scorebord zette. Die was nog niet gespeeld omdat ook Vitesse Delft nog kansen kreeg, na zo’n 70 minuten spelen was het Vitesse Delft die op de rand van de zestien een gevaarlijke vrije trap kreeg. Helaas werd daar ook misbruik van gemaakt en keerde de spanning terug. We hebben wedstrijden gehad waarin we een verschil van twee doelpunten verloren, dus het was belangrijk om een ​​tijdje gefocust te blijven. In de slotfase was het de invaller Lucio die met goede druk de bal veroverde en Justin wegstuurde. Gelukkig kwam de bal met een roller binnen en was het spel afgelopen. Verburch blijft winnen en heeft inmiddels de vierde overwinning op rij in de competitie en een kleine comfortabele voorsprong op de gevarenzone behaald.

Aanstaande zaterdag staat er om 15.00 uur een mooie derby op het programma in Westlandia. We hopen jullie allemaal daar te zien want we kunnen de steun heel goed gebruiken!! Let op: op sportpark De Hoge Bomen geldt de dresscode ORANJE en het meenemen van oranje sjaals is verplicht!