Gelijkspel tegen FC Twente in de tweede oefenwedstrijd

Sport

Na de 2-2 tegen het Schotse Motherwell speelde FC Twente zaterdag ook gelijk in de tweede opwarmwedstrijd van deze voorbereiding in Goor. Ook tegen het Belgische Sint-Truiden werd het 2-2.

Enschede – Daan Rots was tegen Motherwell ‘de grote man’ met twee doelpunten, bij Goor was Harrie Kuster de uitblinker, met een doelpunt en een assist. FC Twente begon bij de basis: Tyton, Sampsted, Mesbahi, Pröpper, Kuipers, Eiting, Besselink, Vlap, Van Bergen, Van Wolfswinkel en Taha. In de beginfase kwamen de Tukkers meerdere malen het gebied in, maar grote kansen leverde dit niet op. Het eerste doelpunt viel na twaalf minuten aan de overkant. De Japanner Ito wist doelman Tyton met een afstandsschot te verslaan. Twente had in het restant van de eerste helft het initiatief en kreeg ook nog een goede kans via Gijs Besselink, maar zijn schot ging naast. Tyton wist het tweede Belgische doelpunt te voorkomen. Twente begon de tweede helft met elf nieuwe spelers. De opstelling: Karssies, Regeer, Van Hoorenbeeck, Bruns, Mats Rots, Salah-Eddine, Kjolo, Kuster (72′ Nagel), Ltaief, Vennegoor of Hesselink, Daan Rots. Opnieuw nam Twente het initiatief en binnen tien minuten kwamen ze op een 2-1 voorsprong. Anass Salah-Eddine en Harrie Kuster hadden het snel achter elkaar bij het juiste eind. Kuster onderschepte de bal voor het eerste doelpunt, waarna Salah-Eddine op doel kon schieten. Kort daarna stond Kuster zelf dit keer aan het einde van de aanval. Na een uur spelen kopte Barnes de gelijke stand voor Sint Truiden met 2-2. Twente kreeg daarna kansen via Daan Rots en Sayf Ltaief, maar doelpunten bleven uit. Joseph Oosting antwoordt: “Het eerste deel van de voorbereiding heeft altijd te maken met draagkracht. Dan willen we dat iedereen evenveel minuten traint en speelt. Bij De Lutte hebben we mogen werken in een heerlijke omgeving. Ze trainen veel, trekken de hele dag met elkaar op en het is leuk om mee te werken. De eerste drie weken van voorbereiding richten zich vooral op het fysieke aspect.”

De scheidsrechter voor FC Twente – Sint Truiden was Bas Nijhuis uit Enschede. Na een paar dagen rust begint deze week het volgende voorbereidingsblok. Aanstaande vrijdag speelt FC Twente in Delden tegen FC Nordsjaelland. De ploeg speelt om 12.00 en 14.30 uur tegen de Deense club op het veld Rood Zwart. Jannes treedt op zondag 14 juli op tijdens het open huis. De ploeg reist van 15 tot en met 21 juli af naar Leogang, in Oostenrijk, voor een trainingskamp.