FC Twente gelijkspel in eerste oefenduel

Sport

Enschede – FC Twente was de eerste Eredivisieclub die begon met trainen. De eerste trainingswedstrijd op 22 juni tegen Stevo in Geesteren werd afgelast na een ongeval met een spandoek waardoor ook blessures ontstonden. Hierdoor was de wedstrijd van afgelopen vrijdag op de DSVD in Deurningen tegen het Schotse Motherwell de eerste echte trainingswedstrijd. FC Twente speelde 2-2 gelijk. In de eerste helft voegde nieuwe aanwinst Sayf Ltaief zich bij de basiself. Hij zag een poging gered worden door de doelman en ook Anass Salah-Eddine kwam niet tot scoren. Lennon Miller deed het namens Motherwell met 0-1. In de tweede helft begon Twente met elf nieuwe spelers, waaronder nieuwe aanwinst Bas Kuipers. Daan Rots maakte er snel 1-1 van en daarna waren er kansen voor Lucas Vennegoor en Mats Rots van Hesselink, maar de voorsprong van Twente bleef uit. Aan het einde van de wedstrijd schoot Moses Ebiye van afstand de stand op 1-2, waarna Daan Rots met zijn tweede doelpunt de eindstand scoorde, 2-2.

Op zaterdag 6 juli speelt FC Twente een oefenwedstrijd tegen het Belgische Sint Truiden op het GFC-veld in Goor. Aanvang van de wedstrijd: 14.00 uur Op vrijdag 12 juli speelt Twente in het Rood Zwart in Delden tegen het Deense FC Nordsjaelland. Op zondag 14 juli vindt het open huis plaats.