PEC Zwolle verliest thuis van Almere City

Zaterdagmiddag zag PEC Zwolle een einde komen aan de ongeslagen reeks van precies twee maanden. Thuis bleek Almere City de gelukkigste van de wedstrijd: 0-1.

Beide ploegen probeerden met alle goede bedoelingen een prima wedstrijd te spelen, maar de kansen bleken gering. Davy van den Berg was de eerste die na een kleine tien minuten op doel schoot. Hij zag Nordin Bakker de bal tegenhouden.

Tien minuten later was de wedstrijd voorbij voor Kaj de Rooij, die geblesseerd het veld moest verlaten. De debutant werd vervangen door Silvester van der Water, een andere debutant. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig. Vlak voor rust kreeg Jason van Duiven nog een goede kans, maar hij schoot ver over.

Ook de tweede helft begon traag. Alleen Jochem Ritmeester van de Kamp en Lennart Thy waren nog dicht bij een doelpunt. Ze scoorden niet. Een afstandsschot van Thomas Robinet ging erin en bleek het enige doelpunt van de avond.

Tolis Vellios probeerde tevergeefs de gelijkmaker te scoren. Sam Kersten was nog dicht bij een doelpunt na een pass van Thomas Lam, die goed kopte. Ook hij slaagde er echter niet in de bal in het doel van Almere te krijgen.

Door: PEC Zwolle