Fortuna verliest veldfinale van DVO/Transus

sport

DRIEBERGEN – De korfballers van het Delftse Fortuna verloren afgelopen zaterdag de veldfinale in Driebergen met 13-20 van DVO/Transus. Voor Fortuna was het, na het verliezen van de finale tegen PKC/Vertom een ​​jaar geleden, de tweede verloren finale in een jaar tijd.

Vorig jaar verloor Fortuna de finale met 13-18 van PKC/Vertom, dit jaar wilde de ploeg uiteraard revanche. Na het verlies van de indoorfinale tegen PKC/Vertom in april was het alweer de tweede finale van het seizoen voor rivaal DVO. Fortuna begon de wedstrijd met een eerste lange aanval, maar de ploeg kon deze aanval niet met een voorsprong bekronen. De rivaliserende DVO was aan de overkant een stuk scherper en pakte dankzij Gertjan Meerkerk een welverdiende voorsprong. Na drie doelpunten van Menno van der Neut zorgden Fabiënne van Erk en Fleur Hoek voor de stand 2-5. Intussen werden er op basketgebied zware duels uitgevochten tussen Menno van der Neut en Daan Preuninger en Robbe de Wit en Merijn Mensink. Dit zorgde voor veel irritatie tussen de spelers en de scheidsrechters, wat uiteindelijk resulteerde in een waarschuwing voor Preuninger. Hierna bleef Meerkerk scoren, maakte er vijf in de eerste helft en zorgde ervoor dat DVO/Transus met een 6-11 voorsprong de rust in ging. Vlak na rust kwam Fortuna in de wedstrijd dankzij twee doelpunten van Mensink, maar DVO Meerkerk en Van der Neut bleven scoren. De irritatie onder de Delftse spelers nam geleidelijk toe, wat leidde tot een gele kaart voor Preuninger. Ondertussen trok DVO zich langzaam terug van Fortuna en toen de dames begonnen te scoren was de wedstrijd voorbij. Uiteindelijk verloor Fortuna met 13-20 van de Bennekommers, waardoor het seizoen ten einde kwam.