NAC speelt zijn eerste wedstrijd, PEC Zwolle…

NAC speelde zaterdag de eerste wedstrijd in de clubgeschiedenis. De Parel van het Zuiden stond in een voorbereidingsduel tegenover de ploeg van PEC Zwolle en haar beloftevolle ploeg.

Op Sportpark Heksenwiel bleken de Blauwvingers te groot: 0-6. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar na zo’n veertig minuten had PEC het verschil gemaakt. Bij rust stond er een verschil van drie op het scorebord, in het voordeel van de Zwolse ploeg.

Na rust domineerde de ploeg van coach Jim Brinkhof tegen NAC. PEC Zwolle scoorde nog drie keer. NAC Breda bleef zoeken naar een eredoelpunt, maar het eerste doelpunt in de clubgeschiedenis bleef uit. Aanstaande zondag krijgt de ploeg van Richard Mank een nieuwe poging: op zondag 30 juni speelt NAC een oefenwedstrijd tegen Bavel. Om 12.30 uur gaat de bal rollen op Sportpark De Roosberg.

Er wacht nu een trainingskamp voor PEC Zwolle.