Delftse Dribbels: Wippolder kansloos | Omroep Delft

Al na 5 minuten kwamen de Delftenaren op achterstand toen doelman Dion de Jong na een hoge en diepe pass werd ingehaald door de boomlange spits van DZC: 0-1. In de 21e minuut werden de problemen nog groter voor Wippolder. Guy Müller beging een overtreding, verloor in het bijzijn van de scheidsrechter de controle en vertrok met een rode kaart. DZC maakte snel misbruik van de overschotsituatie. Een paar minuten later was de stand 0-3 dankzij een overtreding en een mooi afstandsschot. Nadat doelman De Jong geblesseerd het veld verliet en DZC met een kopbal op de lat raakte, kon Wippolder nog iets teruggeven. Daley Uythof dribbelde vrijelijk langs de linkerkant en liet Domenico de Vree de score wat draaglijker maken: 1-3.

gifbeker

Als de ploeg van Laar/Moen nog enige hoop had, werd die meteen na rust de grond in geboord met de vierde treffer van Doetinchem. Hierna bleek dat de gifbeker nog steeds niet leeg was voor Wippolder. Ook Domenico de Vree mocht na een zware overtreding vroeg douchen, waarna DZC met nog twee doelpunten tegen de 9 van Delft de score wist te verhogen en de wedstrijd rustig kon afmaken (1-6). Ook Daley Uythof maakte de 90 minuten niet vol: de aanvoerder verliet tien minuten voor tijd onder luid applaus het veld, aangezien hij volgend jaar zijn geluk gaat beproeven in de TOGB en zo werd hij bedankt voor de geleverde diensten. Wat Wippolder nog restte, was het besef dat hij terecht had verloren en dat hij volgend jaar een nieuwe poging kon doen om een ​​plek in de 4e divisie veilig te stellen.