Delftse Dribbels: degradatiedrama voor DHC en Concordia; Wippolder wint

Laakkwartier-Concordia (2-1, na verlenging). Hercompetitie 3e/4e klasse.

Op sportcentrum Het Centrum van RKDEO (een neutraal terrein) was de spanning al voelbaar: de verliezer van de wedstrijd zou naar de 4e divisie moeten degraderen. Na de beginfase, waarin het spel heen en weer schommelde, kreeg Concordia steeds meer controle over de wedstrijd. Hierdoor ontstonden er kansen (Kai de Vroege schoot naast de paal, Dennis Gelpke schoot naast), maar nog steeds geen doelpunten. Het doelpunt viel toen Rens Sandell na een goede individuele actie in het strafschopgebied werd neergehaald en vervolgens zelf de strafschop controleerde: 0-1. Met dit voordeel en wetende dat het spel onder controle was, gingen de Delftenaren met vertrouwen de rust in. Dit veranderde direct na de verstoring, toen Laakkwartier besefte dat er meer nodig was. De Haagse ploeg begon goed, die enkele minuten later op een 1-1-voorsprong eindigde van de boomlange Justin Willems, die een voorzet vanaf rechts wonderwel binnenkopte. Laakkwartier bleef in die fase de gevaarlijkste ploeg, totdat Concordia zich rond de 70e minuut enigszins herstelde. Er vielen geen doelpunten meer, dus extra tijd moest uitkomst bieden. In eerste instantie leek alles goed te gaan voor Concordia, toen eerst Laakkwartier met 10 man verder moest na een rode kaart en kort daarna Rens Sandell vanmiddag voor de tweede keer kon finishen vanaf 11 meter. Dit keer vond de behendige linksvoor echter doelman Arslan. De ploeg van Wesley Zandstra bleef sterk in de krappe situatie, maar in een van de weinige aanvallen van Haag beging doelman Jeffrey Vonk een twijfelachtige overtreding op het slot van Timon Nunes, resulterend in een nieuwe strafschop. Carston Martijn sprak namens de Haagse ploeg het vonnis (2-1) uit en hoe hard Concordia ook probeerde in de slotfase, zij konden een nederlaag en dus degradatie niet meer voorkomen.

Rhoon-DHC (2-1) Play-offs 2e/3e klasse

Op het TOGB-terrein, het strijdtoneel voor deze play-offfinale, werd DHC in de beginfase ingehaald door Rhoon, die, gesteund door een fanatiek publiek, snel op 2-0 voorsprong kwam dankzij doelpunten van Ramon Salaz en Mitch Fransen. . Voor de Delftenaren leek de situatie te veranderen, toen Jelle Pearson nog voor rust de gelijkmaker scoorde en Rhoon met 10 man de wedstrijd moest voortzetten na een rode kaart van Salaz. In de tweede helft zette DHC druk, maar kon niet profiteren van de overschotsituatie. De ploeg van Rhoon hield stand en kwam op een 2-1 voorsprong, waardoor ze promoveerden naar de 2e divisie. DHC heeft geen andere keuze dan de wonden te likken en volgend jaar na twee degradaties op rij weer op te bouwen in de 3e divisie.

Wippolder-SHO (4-1) Play-offs 4e divisie/1e klasse

In de tweede kansenronde op een plek in de vierde divisie presteerde Wippolder veel beter dan in de laatst gespeelde (verloren) wedstrijd tegen Valkenswaard. Al na twintig minuten stond de ploeg op een 2-0-voorsprong dankzij doelpunten van Berto de Vree en Daley Uithof, die met een prachtig schot vanaf de middenlijn de vijandelijke doelman te slim af waren. SHO bood er niet veel voor terug en als hij gevaarlijk dreigde te worden, stuitte hij op de solide verdediging en keeperswerk van Wippolder. Al in de tweede helft sloot de ploeg van Mark Moen de wedstrijd af met een fraai doelpunt van Domenico de Vree. Daarmee kwam er geen einde aan het momentum van Delft, want wederom wist Daley Uithof vanaf de strafschopstip de 4-0 te maken na een overtreding op Jasper Tetteroo. SHO gaf een teken van leven door tegen te geven (4-1), maar Wippolder kwam nooit in de problemen. Dat er in het eindtoernooi twee rode kaarten werden getoond (één voor een SHO-speler en één voor Delftse speler Luuk Dill) was niet meer relevant. Zo zou de Wippoldertopper woensdag ten koste van DZC’68 uit Doetinchem opnieuw kunnen proberen door te gaan naar de finale om te promoveren naar de 4e divisie.