Geschreven door Jeannet van Elst
11 juni 2024 21:09 uur

Buddy’s Cup 2024: het voetbalfestival bij uitstek

Foto Harry ten Hove

ELBURG – Zaterdag 8 juni vond de tweede editie van de Buddy’s Cup plaats op het Burgemeester Bode Sportpark. Met 30 5e en 6e klasse teams, DJ Louda, Kris van de Straat, zo’n 30 vrijwilligers en 15 scheidsrechters beloofde het een gezellige boel te worden. dag.

Vanaf 10.00 uur stroomde sportpark Burgemeester Bode vol met enthousiaste teams die strijden om de felbegeerde Buddy’s Cup. Tussen de regenbuien weerklonk het zomerritme in het sportcentrum. Vanaf 13.00 uur ging de kraan open en genoten de teams van hun welverdiende biertje, wat soms de kwaliteit van de wedstrijd aantastte.

Om 14.15 uur waren alle groepswedstrijden gespeeld en na een korte pauze begonnen de laatste rondes. Alle teams speelden minimaal één wedstrijd om hun plaats in het klassement te bepalen. De groepswinnaars en de drie beste runners-up streden om podiumplaatsen.

De finale werd om 15.30 uur gespeeld tussen Elburger SC 5B en SV URK 9A. Urk won met 4-1 en nam de beker mee naar huis.

Na het toernooi zorgde DJ Louda voor een geweldige sfeer, waarna Kris van de Straat het feest compleet maakte met zijn hit “Helemaal Loose in Torremolinos” en andere Nederlandstalige liedjes om mee te zingen.

Tijdens de prijsuitreiking werd bijzondere aandacht besteed aan de vele vrijwilligers en scheidsrechters die de dag mogelijk hebben gemaakt. De winnaars van de voetbaldartscompetitie ontvingen hun welverdiende blikjes bier. En de winnaars van het toernooi gingen met het glas en de mokken bier naar huis. Ook werden er mooie prijzen verloot, gesponsord door onder meer Race Square Zwolle, Gladiator Sports, PEC Zwolle, Panenka Magazine en hoofdsponsor Buddy’s Bowling en Bites Elburg.