In beeld: Sparta Zwolle behaalt promotie naar de Eredivisie dankzij ‘collectieve vrije dag’

Sparta Zwolle is er zaterdag niet in geslaagd de landstitel te veroveren. De Bluefingers verloren thuis met 10-19 van Dindoa. De ploeg uit Ermelo verbeterde zich op alle vlakken en promoveerde naar de eredivisie, het hoogste niveau van Nederland.

Aan toeschouwers hadden de korfballers zaterdagmiddag geen gebrek op sportpark De Verbinding. Vanaf het openingssignaal straalde de spanning van beide teams af. In de beladen promotiewedstrijd vond Dindoa gemakkelijker de basket van de tegenstander dan de Zwolse ploeg. Beide ploegen gingen de rust in met een stand van 4-7.

Het was zeker geen hardloopwedstrijd. Sparta Zwolle maakte de achterstand in de tweede helft vaker goed. De ploeg uit Ermelo verspilde echter geen tijd en bouwde de voorsprong verder uit. De inwoners van Zwolle verloren het vertrouwen in de promotie en de wedstrijd ontwikkelde zich oppervlakkig. In Zwolle volgde een Dindoa-promotiefeest.

Teleurstelling heerste onder de Sparta-spelers. “Een collectieve vrije dag op het belangrijkste moment”, besluit Sparta-speler Jesper Walinga. “Wij hadden meer verwacht van deze wedstrijd. We mogen in ieder geval trots zijn op de behaalde resultaten dit seizoen.”