FC Utrecht boekt in Enschede zwaarbevochten overwinning op FC…

FC Utrecht boekte een mooie overwinning op bezoek bij FC Twente. In Enschede eindigde de ploeg van Ron Jans op 0-1.

Aan het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen een uitgelezen kans om het eerste doelpunt te scoren. Eerst was het Jens Toornstra van FC Utrecht, voordat ook Ricky van Wolfswinkel bijna tot scoren kwam. In de 29e minuut waren het de bezoekers uit Utrecht die op voorsprong kwamen. Het was Toornstra die Lars Unnerstall wist in te halen. Twente kreeg vlak voor rust een grote kans op een gelijkspel, maar de stand bleef 0-1.

In de tweede helft leken de Tukkers de 1-1 te maken en Myron Boadu dacht even dat hij de gelukkige was. Zijn schitterende doelpunt werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het beeld van de wedstrijd veranderde daarna niet: Twente bleef drukken en Utrecht kwam er nog steeds moeilijk uit. De ploeg van Jans wist echter stand te houden en nam de drie punten mee naar Utrecht.