Herhaling competitie 4e divisie/1e klasse: Wippolder bereikt de halve finale na overwinning op Susteren

“Suster eruit, nooit verloren”, riepen verschillende Wippolderspelers gekscherend. Dit was natuurlijk een grapje, want beide teams hadden nog nooit eerder tegenover elkaar gestaan. Na de wedstrijd bleek deze zin waar te zijn: Wippolder Delft versloeg Susteren Limburg met 0-1 en bereikte de halve finales van de play-offs met recht op een plek in de Vierde Klasse.

Foto’s: Wouter Dille

Na ruim twee uur reizen konden de spelers en fans het prachtige gras van sportpark Sustra aanschouwen. Een heerlijk vloerkleed om op te spelen en een moment voor de gasten om weer echt gras te ruiken.

Al snel werd duidelijk dat Wippolder raad wist met het gras en de bal vrolijk liet bewegen. Met controle over het veld in de eerste helft en drie uitstekende kansen hoefden de bezoekers aan de overkant ‘slechts’ te vrezen voor de dreiging van de snelle linksbuiten. Vrijwel al het gevaar kwam van een diepe pass op de snelle buitenspeler en Susteren kon pas in de eerste helft, vlak voor rust, een eerste echte kans scoren.

Tot aan de rust gebeurde er niets noemenswaardigs behalve een reeks spelhervattingen van de thuisploeg die voor enig gevaar zorgden, maar de ploeg van coach Mark Moen kon met een goed gevoel naar de kleedkamer. Tarantino, Seffelaar en Van Heyst zorgden in samenwerking met Müller en Overvliet voor een goede organisatie en dat gegeven, gecombineerd met de vertrouwde finishing touch tijdens de rust, gaf de ploeg vertrouwen op een goed resultaat.

Na de pauze nog een Susteren. De ploeg liet meer tanden zien en speelde in het eerste kwartier verder naar voren. Ook zorgde dit zicht direct voor meer gevaar en moest Wippolder-doelman Dion de Jong twee keer ingrijpen. Aan de andere kant creëerde Wippolder ook twee goede kansen via Daley Uythof en Domenico de Vree, maar de wedstrijd kwam pas echt op gang op het einde. Met diverse wissels aan beide kanten ging het spel heen en weer.

In de 83e minuut was het Wippolder die er dankzij Berto de Vree 0-1 van maakte. Ricardo van Heyst leverde een schitterende voorzet af en De Vree wist de bal met zijn hoofd in de verre hoek te schuiven. De spelers, technische staf en fans van Delft vierden feest, maar moesten daarna nog tien minuten alert blijven voor een goede afloop.

Aan het eind van de wedstrijd zorgden twee stevige overtredingen van Susteren op de aanvallers van de Wippolder voor wat opschudding. Kort daarna blies de goede scheidsrechter Souwen op het fluitsignaal en konden de blauwwitten zich opmaken voor een gezellige terugreis.

Bennekom wacht woensdag in de halve finales van de play-offs. Aanvang 20.00 uur bij sportcentrum Pauwmolen in Delft.