Sir Winston Fun & Games Cup: Nootdorp JO17 en HBS JO18 bereiken de finale

Deze week werden op de laatste dag veel deelnemers bekend gemaakt. In het JO18-toernooi won HBS na strafschoppen van rivaal Quick. HBS JO17 slaagde er niet in de finale te bereiken. Sv Nootdorp bleek de beste ploeg en mag nu spelen tegen Westlandia JO17.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sander de Hollander

JO18 Beker

HBS stond op het Quick-terrein tegenover de Haantjes. Tijdens de reguliere speeltijd kon de grote menigte toeschouwers geen doelpunt maken, dus moest de beslissing op basis van strafschoppen worden genomen. HBS bleek hier de beste ploeg en mag het nu in de finale opnemen tegen Westlandia JO18.

JO17 Beker

Concurrent HBS en SV Nootdorp troffen elkaar in de halve finales van de JO17 Beker. In de eerste helft waren de aanvallers van beide ploegen niet geconcentreerd. Tegen het einde van de helft signaleerde de HBS-assistent-scheidsrechter buitenspel, maar scheidsrechter Rob Twigt liet het spel doorgaan en de aanval eindigde in een hoekschop voor SV Nootdorp. De hoekschop leverde nog een hoekschop op voor de overkant. De grensrechter van de HBS riep om een ​​achterbal. Scheidsrechter Twigt maakte ruzie met de assistent en gaf hem na een woordenwisseling een gele kaart. De HBS-assistent werd in de tweede helft gewisseld.

Vijf minuten na rust kreeg HBS-speler Mano van de Berg een gele kaart na het illegaal onderbreken van een aanval van SV Nootdorp. In de 52e minuut werd HBS-speler Bo Staal aangeraakt door Dennis Lodder en kreeg HBS een penalty toegekend. Noi Franken zag zijn schot weggewerkt door doelman Frank Verlaat.

Vijf minuten later kreeg Mano van de Berg zijn tweede gele kaart en moesten de Haagse ploeg met tien man verder. Er vielen geen doelpunten meer en strafschoppen moesten de wedstrijd beslissen. Nootdorp bleef het meest beheerst en won de reeks met 4-5. Noi Franken miste namens HBS de laatste penalty.

In de finale staat Westlandia JO17 tegenover de Nootdorpers. De Westlandse ploeg won op Sportpark De Hoge Bomen met een 5-4 overwinning op FC Skillz.

JO16 Beker

DHC’s JO16 mag op de laatste dag zijn opwachting maken. In de halve finales wist het Delftse SVH-team met 4-0 te winnen.