Eén overwinning verder van het kampioenschap – Pijnacker-Nootdorp Advertising | Telstar online

Sport
76 keer gelezen

De eerste divisie van Korfbal, Avanti/Post Makelaardij, heeft een belangrijke stap gezet op weg naar promotie naar de Eredivisie. Na wederom een ​​mooie overwinning op Achilles Den Haag (18-10) kan de titel zaterdag veiliggesteld worden in het Excelsior in Delft.

Waar Avanti twee weken geleden in Den Haag in de eerste helft nog een flink gat wist te slaan, was het nu veel lastiger om afstand te nemen van Achilles. Na een kwartier spelen was de stand 2-2: Kirsten Tuinder en Floor Munnik scoorden beide doelpunten van Pijnacker. Bij 4-5 had het harde spel van Hagenezen een kort effect, maar voor de onderbreking had Avanti de orde hersteld. De rust was 7-6, dankzij drie doelpunten van Vincent van Beek. In de tweede helft verwoordde Avanti het kwaliteitsverschil in de doelpunten. Mede dankzij hun enorme herstellende dominantie wisten ze simpelweg meer kansen te creëren en kwamen de doelpunten uiteindelijk in overvloed. Dankzij de 18-10 overwinning bedraagt ​​het doelsaldo van Avanti +41. Excelsior volgt met twee punten, maar met een doelsaldo van slechts +2. Voor het treffen van aanstaande zaterdag tussen beide clubs op sportcentrum Biesland staan ​​de tellers echter op nul en krijgt Avanti te maken met een strijdlustig Excelsior.