Nederlands Kampioenschap Rugby Sevens gewonnen door U14’s van Amstelveense Rugby Club

27 mei 2024 om 18:05 uur

Sport Deel uw nieuws

Afgelopen week werd in Castricum het NK Sevens voor rugbyspelers onder de 14 jaar georganiseerd.

Ook het team van de Amstelveense Rugby Club (ARC) deed mee.

Het kleine team (het nationale team) genoot van een prachtige wedstrijd voor het publiek en de coaches. Dankzij hun ongelooflijke wilskracht en teamspirit wist het ARC-team het toernooi ongeslagen (5 wedstrijden) te winnen. Ze speelden de finale tegen Den Haag (HRC) en wonnen met 35-0. Een mooie en welverdiende afsluiting van het seizoen!

Teamcaptain Cas Brouwer nam namens het team de beker in ontvangst.

Rugby 7’s is een variant van het bekende rugby, maar wordt gespeeld met 7 spelers per team in plaats van 15 spelers, met 2 helften van 7 minuten op een vol rugbyveld. Vergeleken met normaal rugby is deze sport vooral gebaseerd op snelheid en behendigheid en wordt daarom meestal gespeeld door mensen die normaal rugby als “backs” spelen.

Dit weekend, 1 en 2 juni, wordt het belangrijkste toernooi van Nederland gespeeld; Amsterdam Zeven

Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door AAC in het Amsterdam National Rugby Centre op sportpark De Eendracht. Ook veel buitenlandse teams doen mee aan dit toernooi.

Rugby sevens is sinds de Olympische Zomerspelen van 2016 een Olympische sport.