VV Berkum na rust te sterk voor MASV

Zwolle – VV Berkum won in de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 met 1-3 van MASV Arnhem. In het eerste bedrijf bleven beide ploegen in evenwicht, maar na de pauze bleven de Zwolse ploeg domineren. Berkum eindigde het seizoen verdienstelijk op de zesde plaats in de 4e D-divisie.

“Soms waren we te slordig met de bal, maar het was een verdiende overwinning”, aldus Berkum-coach Eduard Lindeboom. “We hebben een goed seizoen achter de rug en het is fantastisch om met zo’n jong team zo stabiel te hebben gespeeld, vooral na de winter.”

via de post

Berkum ontsnapte aan een vroege achterstand toen Krijn Meeuwsen in de zevende minuut ontsnapte, maar zijn schot ging naast de Zwolse doelpaal. In dezelfde minuut kreeg Lars Miedema een goede kans aan de overkant, maar zijn schot ging naast. Berkum bevond zich eerder in de thuishelft van de thuisploeg dan andersom, maar MASV verdedigde compact en was gevaarlijk in de overgang. Na een half uur sloegen de bezoekers een gat in de Arnhemse verdediging. Na een goede run keerde MASV-doelman Stefan de Wolf een krachtig schot van Vince van den Anker terug, maar direct daarna stond Maxwell van Dijk op de juiste plek om te scoren: 0-1.

Lang konden de inwoners van Zwolle er niet van genieten, want een minuut later reageerde de MASV. Meeuwsen vloog naar links en schoof de bal in de verre hoek achter Berkum-doelman Huib Veurink: 1-1. De gesloten post van Zwolle profiteerde van de schietkansen van Meeuwsen en Youri Roseboom. Ongeveer vijf minuten voor rust scoorde Berkum opnieuw, met een opmerkelijk doelpunt. Na een hoekschop van Mike van Ekeren kopte de naderende Dennis Horstman knap de 1-2 in hoek. Dat was het eerste doelpunt voor de solide Zwolse verdediger, die al 15 seizoenen in de hoofdmacht van Berkum speelt!

Eigen doelpunt

Direct na de herstart kreeg Berkum via Lars Miedema en Lars van Gerner kansen die niet benut werden, terwijl doelman Veurink goed ingreep in de doelpogingen van Roseboom. MASV verliet defensieve posities meer dan voor rust, maar leverde Berkum geen problemen op. Met nog vijf minuten te gaan namen de bezoekers zelfs wat meer afstand. Na een goede run zette Boaz Rahajaan vanaf de rechterkant voor en MASV-verdediger Yancey Baars schoot de bal in eigen doel, waardoor de eindstand 1-3 werd.

Dit betekende voor Berkum de zesde plaats in het eindklassement, met een totaal van 47 punten. Vorig seizoen eindigden de Zwolse ploeg op de achtste plaats met 41 punten, waardoor de spelers en staf van Berkum kunnen terugkijken op een succesvol seizoen.

MASV-Berkum, 25 mei 2024

Eindscore: 1-3 (1-2)
Scheidsrechter: Niels Mulder
Doelpunten: 31. Maxwell van Dijk (0-1), 32. Krijn Meeuwsen (1-1), 41. Dennis Horstman (1-2), 86. Yancey Baars (1-3, eigen doelpunt)
Gele/rode kaarten: geen

Berkum opstelling: Huib Veurink, Dennis Horstman, Derk Fuller (64. Boaz Rahajaan), Alex van Hoesel, Maxwell van Dijk, Dean Vreugdenhil (46. Walter Dias Nzasi), Mike van Ekeren, Lars van Gerner, Nick Kleen, Vince van den Anker, Lars Miedema

MASV-opstelling: Stefan de Wolf, Nick Bijlsma (69. Eelco Mostert), Yancey Baars, Abdellatif El Malki (57. Stephen van Beek), Baggio Roberto Wallenburg, Youri Rooseboom, Joey van Beukering, Krijn Meeuwsen (57. Justin Paal), Tijn Gerritsen, Sem Smit (57. Donovan van Hesse), Maray Vahlkamp (57. Fedor Venema)