Delft Dribbels: Vitesse Delft verslagen

Vitesse Delft-Neptunus/Schiebroek (2-3) 2e klasse D

In een wedstrijd waarin het credo van beide ploegen was “niet direct degraderen” kreeg Vitesse Delft aanvankelijk de beste kansen, maar het was Neptunus die na een halfuur spelen op voorsprong kwam (0-1). In de spectaculaire slotfase van de eerste helft wisten de Delftenaren de achterstand snel om te buigen naar een 2-1-voorsprong dankzij doelpunten van Levi Schut en Rick Burgering. Echter, voor rust maakte Neptunus de stand opnieuw gelijk en profiteerde van een fout op het Delftse middenveld: 2-2. In het tweede bedrijf, dat eerder spannend dan goed was, kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong (2-3) en gingen zelfs op zoek naar meer. Vitesse overleefde enkele hachelijke situaties, waarna een Delfts slotoffensief volgde, Neptunus met tien man verder moest na een rode kaart, Duncan Sjerp raakte de Rotterdamse lat, maar de ploeg van Benjamin van der Zwan moest uiteindelijk de onvermijdelijke nederlaag accepteren. Met degradatie naar de 3e divisie tot gevolg.

DHC-CION (4-2) 2e klasse D

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond DHC voor de lastige opgave om titelkandidaat CION te verslaan, om directe degradatie te voorkomen. Vroeg in de wedstrijd werd het momentum van Delft beloond met een doelpunt van Joey Klijn en na een half uur zorgde Kubilay van Oosten ervoor dat DHC met een terechte 2-0 voorsprong de rust in ging. Na de thee begon de Delftse brigade weer uit de startblokken en met de 3-0 van Sinan Ocal leek de ploeg op dreef. CION liet het hoofd echter niet zakken en kwam terug van een 3-2-achterstand, maar Gio Agostien maakte een einde aan alle Rotterdamse hoop door in de slotfase de 4-2 winnaar voor DHC te scoren. Dat beide ploegen vervolgens een speler met een rode kaart het veld zagen verlaten is niet meer relevant, waardoor DHC nog een kans heeft om via de play-offs in de 2e divisie te blijven.

PGS/Vogel-Concordia (2-0) 3e klasse B

In Ockenburgh bleef PGS/VOGEL op de slotdag veilig dankzij een 2-0 overwinning op Concordia. De Haagse ploeg eindigde de competitie op een respectabele zevende plaats, maar Concordia zal via de play-offs voor het tweede jaar op rij degradatie moeten proberen te ontlopen.

Full Speed-Ariston’80 (1-2) 3e klasse B

Ariston’80 leek lange tijd af te stevenen op een play-offplaats, maar wist in blessuretijd toch nog uit de gevarenzone te komen. Na een doelpuntloze eerste helft opende Eric van Dam de score voor het reeds gedegradeerde Full Speed. 1-0 leek ook de einduitslag, maar in de verlenging finishten Bart van de Krol en Stan van Hooft hard en pakten de studenten alsnog de overwinning: 1-2.