Play-off dames (zaterdag) 2e/3e klasse: overwinning voor SC Monster en SV Den Hoorn

In de tweede ronde van de play-offs schoven Sportclub Monster en SV Den Hoorn succesvol door. De Westlandse vrouwen wonnen de uitwedstrijd tegen NOC Kralingen met een kleine marge. Sv Den Hoorn versloeg Nieuwerkerk op eigen veld.

Tekst: Roland van der Linden

NOC Kralingen VR1 – Monster VR1 Sportclub

De Westlandse vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd op een regenachtig complex. Sportclub Monster kon Sylvana den Boer na dertien minuten vrij in het midden van het veld laten spelen. Zijn verwoestende schot vanaf twintig meter was niet meer te stoppen: 0-1. NOC Kralingen raakte de controle volledig kwijt. Jade van Ruijven zag een bal langs de paal glijden en even later werd haar doelpoging gestopt door de Rotterdamse doelman. Het was een eenrichtingswedstrijd en in de 25e minuut wist Sportclub Monster de 0-2 te scoren. Julia Kagie (foto) Met een individuele actie op links stuurde hij drie spelers van NOC Kralingen het bos in. Acht minuten voor rust waren de thuisploeg gevaarlijk en kopte de spits eenvoudig binnen: 1-2.

Na de doelpuntenwisseling kreeg de ploeg van coach Hasan Amhayi wel kansen, maar kon niet volledig meer in de wedstrijd komen. Er vielen geen doelpunten meer, waardoor de Westlandse vrouwen met een 1-2 overwinning doorgingen naar de volgende ronde.

SV Den Hoorn VR1 – Nieuwerkerk VR1

De bezoekers wisten als eerste het net te vinden, maar SV Den Hoorn herstelde zich goed en maakte in de achttiende minuut gelijk: 1-1. Jasmina Hadzimusic scoorde de gelijkmaker op aangeven van Ashley Sintniklaas. Halverwege de tweede helft kreeg SV Den Hoorn een hoekschop. Ashely Sintniklaas serveerde op Izara DIijkxhoorn, die de 2-1 kopte. Nieuwekerk wist de 2-2 te scoren, maar moest toch het hoofd buigen. Dankzij een doelpunt van Nina van der Velden behaalde SV Den Hoorn een 3-2 overwinning en kan alsnog strijden voor promotie.