Hillegom onderneemt handhavend optreden tegen Hoofddorp – Bollenstreek Omroep

Invaller Swen van Ommeren wist Hillegom aan de overwinning te helpen in de finale (archieffoto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom wist komend seizoen op de laatste speeldag zaterdag een plek in de Eerste Klasse veilig te stellen. De ploeg van coach Thijs Sluijter moest op bezoek in Hoofddorp alles op alles zetten om te winnen en kwam uiteindelijk op 3-2, dankzij een laat doelpunt van invaller Van Ommeren.

Hillegom dicteerde in de beginfase het spel maar maakte ook veel fouten. Eén van die fouten resulteerde uit het niets in het eerste doelpunt van Hoofddorp in de 22e minuut. Op dat moment stond rivaal De Dijk met 1-0 voor, waardoor Hillegom in de play-off zou moeten spelen. De blauwwitten bleven na het doelpunt van Hoofddorp de betere ploeg en beloonden hem uiteindelijk met een gelijkspel. Na een half uur gaf Cani Yilmaz de bal door aan spits Niels van Veen, die koeltjes richting de bal rende. Nog voor rust had Hillegom alles op orde: vlak voor rust maakte Aiden Ryan er 1-2 van, tot ongenoegen van iedereen die Hoofddorp een warm hart toedroeg. De grensrechter van Hoofddorp oordeelde dat de bal buiten de baan was, maar scheidsrechter Oosterlaken keurde het doelpunt goed.

Na de pauze ging de spanning verder op sportpark IJvelden. Hillegom slaagde er niet in het derde doelpunt te scoren en zorgde er zo voor dat Hoofddorp in de wedstrijd bleef. De thuisploeg profiteerde hiervan en scoorde in de 25e minuut de 2-2. Het was opnieuw heel spannend voor Hillegom, die zichzelf voor zich moest winnen om naleving te garanderen. De beslissende winnende treffer kwam uiteindelijk van invaller Swen van Ommeren, die met zijn eerste balcontact Hillegom in de 80e minuut op 2-3 zette voor de Hillegomers, die in de laatste tien minuten het doel schoon wisten te houden.

Dankzij deze overwinning blijft Hillegom ook komend seizoen actief in de Eerste Klasse. Uiteindelijk kwam zijn rivaal De Dijk gelijk, waardoor de Amsterdammers werden veroordeeld tot de play-offs.