Minimaal tien Europese wedstrijden voor Twente

Sport

Enschede – FC Twente heeft door een 1-2-zege tegen PEC Zwolle zondag de derde plaats in de Eredivisie veiliggesteld. Dit na een vierde en vijfde plaats in de voorgaande seizoenen. Twente liet AZ en Ajax achter zich. Clubs die de afgelopen weken verloren zijn gegaan. Maar het maakte niet uit. Twente eindigde met 69 punten, AZ met 65 en Ajax met 56. Coach Joseph Oosting verraste PEC met een basisplaats voor Mitchell van Bergen. Przemyslaw Tyton schoot in het doel als vervanger van Lars Unnerstall. Van Bergen raakte geblesseerd en zijn invaller Naci Ünüvar zorgde in de 59e minuut voor de 0-1 van Daan Rots. Drie minuten later scoorde MacNulty 1-1, maar Twente won alsnog na een strafschop van Ricky van Wolfswinkel. Het was zijn 16e doelpunt. Sem Steijn scoorde er 17. Twente gaat de voorronde van de Champions League in en moet twee voorrondes overleven om de groepsfase te bereiken. Potentiële tegenstanders zijn niet vriendelijk. Twente kan het opnemen tegen Benfica en Glasgow Rangers, maar ook Salzburg, Partizan, Fenerbahce, Slavia Praag, Lille, Dynamo Kiev en de nummer twee van België. Bij verlies keert Twente terug naar de groepsfase van de Europa League. Er worden acht wedstrijden gespeeld tegen acht verschillende rivalen, vier thuis en vier uit. Twente verving aanvaller Sayf Ltaief uit Basel.