2e klasse D: Sportclub Monster behaalt moeizame overwinning op Nieuwerkerk

Sportclub Monster blijft koploper in het klassement in de tweede divisie D. De Westlanders boekten pas in de tweede helft winst in en tegen Nieuwerkerk. OLIVEO kon sc Monster niet helpen in de wedstrijd tegen CION. De Vlaardingen behaalden een 3-1 thuiszege.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Ron Heinen

Nieuwerkerk – Monstersportclub

De kampioenskandidaat van Westland was in de eerste helft niet zichzelf en stond bij rust met 1-0 achter. Coach Marc Dijkhuizen voerde na rust twee wijzigingen door in zijn ploeg en kon daarna het initiatief nemen.

Invaller Jordi van Maanen zorgde al snel voor de gelijkmaker (1-1) en kon in de laatste minuut ook nog een bal van Youri Riepe in het doel schieten. Dankzij de 1-2 overwinning blijft Sportclub Monster aan de leiding in het klassement en kan de titel winnen tegen de laatste plaats Hillegersberg.

TIE – OLIVEO

In de openingsfase vielen er al snel twee doelpunten. De thuisploeg uit Vlaardingen opende de score, maar OLIVEO ging meteen in de tegenaanval. Laurens Huurman werd na een bal van Gerben Peks naar achteren gestuurd en kon vervolgens 1-1 scoren. CION kon voor rust nog een keer scoren en ging met een 2-1 voorsprong de thee in.

In de tweede helft scoorde CION opnieuw snel en de stand was 3-1. OLIVEO kon het tij niet meer keren en moest genoegen nemen met een 3-1 nederlaag. OLIVEO kan nog proberen te promoveren via de play-offs.