1e klasse C: Die Haghe slaagt er opnieuw niet in om SV Den Hoorn te verslaan

Ook de laatste thuiswedstrijd in de eerste divisie leverde een nederlaag op voor Die Haghe. Hij vergat in de eerste helft de kansen te benutten en als hij dat niet doet, doet de tegenstander dat wel. Zo won SV Den Hoorn na een 1-1 gelijkspel tijdens de rust met 1-3 van Die Haghe, die in de tweede helft geen vuist meer kon maken.

Tekst: Wim van de Graaf

Zonder de naar andere clubs vertrokken Mike de Graaf, Jelle Halsema, Roy van der Ven (geblesseerd), Moaaz Elnahas en Rida Aarab (afwezig) en zonder de geschorste Alvin Kimu Ngoy kende Die Haghe een goede start tegen SV Den Hoorn. die de punten pakten die ze nog hard nodig hadden om de degradatiewedstrijden te ontlopen. Talloze kansen volgden, maar geen enkele inzet van Peter de Kleer (op de lat), Leroy Klootwijk (aan de overkant) en opnieuw Peter de Kleer (aan de andere kant van de lat) trof doel. De enige kans van SV Den Hoorn was een hard schot dat naast het doel ging. Justin van Look (foto) was.

Hoeken

Die Haghe forceerde twee corners op rij, maar wederom zonder resultaat. Daarom kwam de 0-1 van SV Den Hoorn uit het niets toen een bezoekende speler in de 37e minuut de bal vrijelijk kon ontvangen en vervolgens hard en zuiver kon raken. Kort voor rust werd Junior Nelson van Die Haghe plotseling op nog geen zestien meter afstand van SV Den Hoorn geraakt, waarna de jonge scheidsrechter Ruben Kooy, die goed floot, beslissend de strafschop signaleerde. Sander de Jong voerde het vonnis uit: 1-1 en rust.

Redden

Na rust kreeg SV Den Hoorn een goede kans, maar doelman Justin van Look redde met zijn voet. Vijf minuten later was het doel bereikt toen een aanvaller van SV Den Hoorn geheel vrij een voorzet vrij eenvoudig kon afwerken: 1-2. Die Haghe startte opnieuw en twee wissels moesten vers bloed brengen, maar het resultaat was niet wat ervan verwacht werd. SV Den Hoorn begon steeds makkelijker te voetballen en was in de tweede helft superieur, al speelde ook deze ploeg geen geweldige wedstrijd.

Inzet

Daar werd hard gewerkt omdat de score op de andere velden erom vroeg. Die Haghe speelde een middelmatige wedstrijd. Vijf minuten voor tijd werd het schot van Horenaar van de lijn gekopt, waarna Die Haghe in blessuretijd opnieuw een doelpunt tegen moesten krijgen. Aanvankelijk kon Justin van Look stoppen, maar de tweede poging was alsnog raak: 1-3.

Er rest nog een spannende finale in de 1e divisie C, want Die Haghe zal volgende week ook hun sportieve plicht moeten doen tegen FC Skillz, dat in een neerwaartse spiraal zit en zich nu op doelsaldo net achter de p/d bevindt. lijn. Nog één kans voor Die Haghe om te laten zien waarom ze in de eerste divisie terecht zijn gekomen.