1e klasse C: Doelfeest in Wippolder – Forum Sport

In tegenstelling tot andere wedstrijden in de 1e Divisie C stond er zaterdag niets op het spel in de wedstrijd Wippolder – Forum Sport. Forum Sport werd vorige week uitgeroepen tot kampioen en Wippolder had al de titel van het eerste seizoen in handen. Een wedstrijd om de baard van de keizer. En dat was ook zichtbaar. Een langzaam spel en zonder veel ervaring.

Tekst: Jean Nederlof | Foto’s: Wouter Dille

In de zevende minuut was iedereen verrast toen een ogenschijnlijk ordelijke verdediging van Erik Lever met een strafschop werd bestraft. Daley Uythof wist wel raad en schoot hard voor Wippolder achter doelman Petter van Pruijssen: 1-0. Dit ging Forum Sport te ver en het team versnelde wat. Door doelpunten van Edoardo Saurwalt, Pjer Bom (strafschop) en Jano van der Bos (opnieuw strafschop) stond het voor rust 1-3.

De tweede helft was hetzelfde beeld. Veel misverstanden aan beide kanten, geen goed voetbal, maar doelpunten. Wippolder kwam zelfs brutaal op voorsprong na doelpunten van (opnieuw) Daley Uythof, Rob Overvliet en invaller Richard Kasius. Sven Koppenol scoorde het laatste doelpunt van deze “zomernachtwedstrijd”: 4-4.

Beide ploegen verloren niet, maar het is ook geen wedstrijd waar je teveel over na moet denken. Hieronder een indrukwekkend afscheid op het veld van Daley Uythof, die verhuist van Wippolder naar TOGB.

Forum Sport speelt komende dinsdagmiddag de halve finales tegen Tweede Divisie Scheveningen in het Haaglanden voetbaltoernooi van de Sir Winston Cup. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ‘t Loo en begint om 20.00 uur. Aanbevolen. Op zaterdag de 25e speelt Forum Sport zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen RKDEO uit Nootdorp. Wippolder bezoekt TAC’90.