Zelfs een monstergoal tegen Beverwijk kan Stormvogels niet meer aan het kampioenschap helpen.

“Je weet maar nooit”, zei Stormvogels-coach Patrick Krop. Van zijn ploeg mag echter niet verwacht worden dat ze de laatste wedstrijd van het seizoen met achttien doelpunten verschil winnen tegen HCSC.

Zeker omdat de ploeg uit Den Helder er ondanks de 4-1 overwinning op Zandvoort nog steeds niet zeker van is. Hoewel het voor de ‘vogels’ bijna onmogelijk was om een ​​achterstand van 36 doelpunten ten opzichte van de Foresters goed te maken, had coach Krop zijn spelers slechts één missie toevertrouwd: proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken.

“De spelers verdienen veel lof”, aldus Krop. “Na afloop waren ze uitgeput en hebben ze er alles aan gedaan om het verschil zo hoog mogelijk te maken.”

Dat de teller op 21 stopte is een record op zich, want het betekende dat Beverwijk iedere vier minuten aan de aftrap stond om de wedstrijd weer op gang te brengen.

“Beverwijk had maar tien man in de buurt, meer kon de ploeg niet doen”, analyseerde de coach. Dustin Mijnders (vijf keer), Mitchell Bormann (vier keer), José Leone (vier keer), Gregory van Nieuwkoop (twee keer), Thomas Scholten (twee keer), Rick van Westen, Joshua Jansen, Brian Ezeoke en Niels Stoker waren de schutters.

Omdat de Foresters de lastige uitwedstrijd in Castricum met een 1-3 overwinning wisten af ​​te sluiten, mag gehoopt worden dat de ploeg volgende week feest kan vieren (de ploeg van Heiloo is weg) of dat Stormvogels alsnog voor een grote verrassing moet zorgen.

VSV-coach Paul Meinders kon zijn ogen niet geloven. ,,Het is ongelooflijk hoe slecht we in de eerste helft speelden”, klaagde hij nadat zijn team de belangrijke wedstrijd tegen Reiger Boys met 2-5 had verloren.

“Het was zwak, zwak en zwakker. Deze week gaan we weer aan tafel zitten, want als we de play-off willen vermijden, zullen we volgende week DEM moeten verslaan.”

Roy Penders en Donny Klok scoorden voor de ploeg van Velserbroek.