Geweldige prestatie van Brendan (10) uit Hoofddorp tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen Atletiek – HCnieuws

14 mei 2024 om 16:32 uur

Atletiek

HOOFDDORP Brendan Langelaan (10), uit Hoofddorp, heeft afgelopen zondag een geweldige prestatie neergezet tijdens de 10e nationale A-Games in Soest. De jonge Hoofddorper stond tweemaal op het podium met een derde plaats op het Nederlands kampioenschap studentenatletiek.

Op Moederdag liep Brendan de 60 meter sprint, 60 meter horden en 1000 meter afstanden in de leeftijdscategorie onder de 12 jaar. In de finale van de 60 meter horden liep hij een tijd van 10,70 seconden en werd derde. Hij werd ook derde op de 1.000 meter; Hij liep deze afstand in 3:19.44 minuten. De 10-jarige behaalde ook een goed persoonlijk record op de 60 meter sprint. Met een tijd van 8,82 seconden was het niet genoeg om op het podium te eindigen, maar hij behaalde wel de vierde plaats.

Brendan herinnert zich zijn eindposities en resultaten met tevredenheid. Dit weekend kan hij weer laten zien wat hij kan. Daarna wordt hij ingeschreven voor het Pinkstermeerkamp op zondag 19 mei in Amstelveen.