Brons voor Delftse squashers op het NK

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend werden in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen squash gespeeld. Bij Squash Delft waren vier Delftenaren vertegenwoordigd en twee van hen, Niels van Leeuwen en Ilja van Elten, pakten brons.

Bij de heren categorie 2 kwamen Hernán Guidi en Niels van Leeuwen in actie. Jurriën Smeets uit Drachten wist Hernán uit het toernooi te halen, maar hij werd op zijn beurt verslagen door Niels. In de halve finale verloor Niels van topzaad Anthony Schwab. In de finale van het toernooi behaalde hij de derde plaats in zijn categorie ten koste van Guido Ploem.

mannen 6
In de herencategorie 6 namen twee spelers van Squash Delft deel: Daniel Keller (eerste) en Ilja van Elten (tweede). Helaas verloor Daniel van Bjorn Spek en in verschillende daaropvolgende races wist hij op te schuiven naar de zesde plaats. Ilja stond tegenover Rens Bahler en wist hem met een dominant spel met 3-0 te verslaan. In de halve finales bleek Mourad Farahat, tegen wie hij al had verloren in het prenationale toernooi, te groot. Uiteindelijk behaalde hij de derde plaats in de verliezersfinale tegen Renger van Dijk. Een knappe prestatie voor een debutant op het NK.

Belofte voor de toekomst
Bij de mannen in de topcategorie werd de 40-jarige Piëdro Schweertman voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot kampioen. Maar het was de enige 15-jarige squasher, Renske Huntelaar uit Hoofddorp, die een knappe prestatie neerzette door de nationale damestitel te winnen. Dit maakt haar de jongste Nederlandse kampioene uit de geschiedenis. Wellicht een belofte, ook op internationaal vlak. In 2028 is squash voor het eerst een Olympische sport. Wie weet wat er dan kan gebeuren! Wilt u ook leren squashen? Kijk op www.squash-delft.nl.