Punt voor PEC Zwolle in de laatste uitwedstrijd

Zwolle – PEC Zwolle is er in de laatste uitwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen niet in geslaagd om RKC Waalwijk te verslaan. Lennart Thy leek lange tijd de winnaar van de wedstrijd met het enige doelpunt van de wedstrijd, maar na een rode kaart van Zico Buurmeester ging het in de slotfase mis (1-1).

Bekroonde Hauptmeijer

Coach Johnny Jansen had wederom de beschikking over Thomas Lam en Younes Namli, die na schorsing terugkeerden. Ook Davy van den Berg was fit om een ​​uurtje te spelen. Rivalen RKC Waalwijk proberen nog altijd de play-off te ontwijken en kregen in de eerste helft hun eerste grote kans. David Min kwam oog in oog te staan ​​met Mike Hauptmeijer, die voor deze wedstrijd de kans kreeg van Jansen, die de Franse spits van scoren voorkwam.

Vlak voor rust had de doelman ook nog een goede reflex op een Min-poging. Ook PEC kreeg in de eerste 45 minuten de nodige kansen. Filip Krastev stond tegenover doelman Etienne Vaessen en Namli schoot vanuit veelbelovende positie in het zijnet. Misschien wel de grootste kans kwam van Thomas Lam, wiens kopbal uit een hoekschop werd gered door Vaessen.

Jouw score en Margaret

De tweede helft eindigde niet zonder doelpunten. Nadat Namli een waarschuwingsschot had afgevuurd, was het Lennart Thy die met een afgeweken schot scoorde: 0-1. Ook RKC dacht te kunnen scoren, maar deed dat in buitenspelpositie. Vervolgens kreeg PEC kansen om de wedstrijd definitief te beslissen; Onder meer Namli en Van der Water kregen kansen. Ook RKC kreeg goede kansen, maar Hauptmeijer bewees dat hij (opnieuw) een uitstekende vervanger is voor Schendelaar. In de finale ging het alsnog mis voor Zwolle. Invaller Zico Buurmeester kreeg een twijfelachtige rode kaart van Bas Nijhuis omdat hij een doorgebroken speler zou hebben neergehaald.

Bij de volgende vrije trap bereikte de bal Richonell Margaret, die de gelijke stand achter Hauptmeijer scoorde: 1-1. Dat was het dan, waardoor PEC genoegen moest nemen met één punt.

Aanstaande zondag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma en is tevens de laatste wedstrijd van aanvoerder Bram van Polen. De rivaal is FC Twente en wij starten om 14.30 uur in het MAC3PARK stadion.

RKC Waalwijk – PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Kijkers: 6.988

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten: García Mac Nulty (PEC Zwolle)

Rode kaart: 87. Buurmeester (PEC Zwolle)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Adewoye, Van de Buijs (36. Bruma), Meijers, Lokesa (58. Cleonise), Roemeratoe, Nijmeijer (73. Kramer), Oukili, Seuntjens (58. Margaret), Min

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi, Van den Berg (58. Van der Water), Krastev (86. Vellios), Namli, Thy, Velanas (81. Buurmeester)