Delftse Dribbels: Vitesse houdt vol, het doek valt op Full Speed

Vitesse Delft-Westlandia (3-0) 2e klasse D

De thuisploeg liet meteen zien beslissend te zijn door zeer sterk te beginnen, waardoor al na acht minuten een 2-0 voorsprong ontstond. Eerst kopte Kenneth Dua binnen uit een hoekschop van Rik Burgering, die daarna zelf het tweede doelpunt maakte. De inmiddels ontwaakte Westlanders kwamen iets beter in de wedstrijd, maar kwamen op enkele ogenblikken niet tot gevaar.

Westlandia zette ook na rust door, maar kreeg zoveel ruimte weg dat de ploeg van Benjamin van der Zwan meerdere malen in een kansrijke positie terechtkwam om het beslissende derde doelpunt te scoren. Dat gebeurde, ook al was het een penalty. Topscorer Duncan Sjerp wist wat hij ervan moest denken: 3-0 Sjerp zelf zag later een doelpoging op de paal terechtkomen, maar dit kon de vreugde van de eindzege niet bederven. De Delftenaren hebben één wedstrijd meer gespeeld dan hun rivalen, volgende week is die vrij en zal het wachten zijn op gunstige resultaten.

Voorschoten’97-Wippolder (3-1) 1e klasse C

Wippolder begon de wedstrijd in de zekerheid dat hij met een periodetitel op zak de play-offs in zou gaan, maar ook Voorschoten kon die claimen. De Delftenaren begonnen verrassend en kwamen al na twee minuten op voorsprong met een knap afstandsschot van Domenico de Vree.

Wippolder had het grootste deel van de wedstrijd, maar moest toch de gelijkmaker tegenhouden toen Voorschoten een strafschop kreeg na een kleine overtreding, waar Tom Wijnalda koeltjes van profiteerde: 1-1. Het duel golfde daarna op met kansen voor beide ploegen, waar de ploeg van Voorschoten efficiënter gebruik van maakte. Wijnalda wist zijn hattrick compleet te maken met twee trefzekere kopballen, waardoor de thuisploeg met 3-1 won.

DHC-Verburch (2-3) 2e klasse D

De missie van de DHC was vóór het duel met Verburch al duidelijk: ze moesten winnen om te overleven, zelfs onmiddellijk. De vrij spelende ploeg van Poeldijk dacht daar anders over en kwam na drie minuten op voorsprong (0-1), waardoor de Delftenaren direct op achterstand kwamen. De reactie van DHC liet echter niet lang op zich wachten: Quinten van Zweden schoot de bal na een aanval vanaf rechts onstuitbaar in de bovenhoek: 1-1. Hierna bleven de ploegen redelijk in evenwicht, maar het was Verburch die opnieuw op een 1-2 voorsprong kwam, door tussenkomst van DHC-doelman Oussama Zayzaoui die er niet al te best uitzag.

Opnieuw moesten de lokale bewoners een achterstand overwinnen, die ze bereikten dankzij Giovalli Serbony die een penalty omzette met een gedurfde “Panenka”: 2-2. De derde keer dat de Westlanders op voorsprong kwamen (kopbal na vrije trap: 2-3) bleek echter de genadeslag voor DHC. Ondanks enkele kansen en een slotoffensief konden de Delftenaren de stand niet gelijk maken, waardoor de spanning rond de rechtshandhaving er niet minder op wordt.

Full Speed-DWO (1-5) 3e klasse B

Ondanks de bijna wanhopige situatie waarin Full Speed ​​zich bevond, begon de ploeg energiek aan de wedstrijd met DWO, die ook uitstekend van de punten wist te profiteren. Enez Celep bracht hoop in de harten van Delft door de 1-0 te scoren, maar toen DWO er met een strafschop 1-1 van maakte en ook Full Speed ​​na een rode kaart met tien man afsloot, verdampte dit snel.

De ploeg uit Zoetermeer boekte eenvoudig een 1-5 overwinning en gaf daarmee het oordeel aan Full Speed ​​over het blijven in de 3e klasse. De Delftenaren degraderen daardoor voor de tweede keer op rij.