In beeld: PEC Zwolle Vrouwen sluit het seizoen af ​​met een nederlaag

PEC Zwolle Vrouwen kon een uitstekend seizoen niet afsluiten met een goed resultaat. De Blauwvingers verloren zaterdagmiddag thuis met 1-7 van Fortuna Sittard Vrouwen. De bezoekers uit Limburg bleken veel effectiever.

Beide ploegen hadden in de eerste helft onder een stralende zon moeite om het juiste ritme te vinden. Zowel PEC Zwolle Vrouwen als Fortuna Sittard Vrouwen hadden voldoende aanvallende bedoelingen, maar in het laatste deel van het veld ontbrak de scherpte. De eerste kans was voor de bezoekers. Charlotte Hulst kon vanuit kansrijke positie vrij vrij schieten en mikte de bal in de handen van doelman Inge Tijink.

Aan de andere kant van het veld zag Sophie van Vugt een prachtig afstandsschot naast gaan. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kregen de Zwolse ploeg de kans op voorsprong te komen, toen de bal op de stip belandde na een handsbal van Alieke Tuin.

Aanvoerder Kely Pruim ging achter de bal staan ​​en richtte de lage bal richting de hoek. Diede Lemey was snel en voorkwam een ​​klap met een krachtige sprong. In de slotfase van de eerste helft gingen de Limburgers sterk ten aanval. In acht minuten tijd zorgden Tuin, Tessa Wullaert en Maria Olafsdottir Gros ervoor dat de wedstrijd halverwege de wedstrijd ineens beslist werd: 0-3.

Op jacht naar een eredoelpunt
PEC Zwolle Vrouwen verlieten lang na rust de kleedkamer. De ploeg, die niet veranderd was, leek hongerig en ging op zoek naar het eredoel. Dat kwam ook. Net na één keer naast te hebben geschoten wist Zoë Zuidberg de bal af te werken: 1-3. Het bleek niet de aanzet te zijn voor een heroïsche comeback.

Een paar minuten later was het verschil weer drie doelpunten toen Olafsdottir voor de tweede keer het net wist te vinden. Dit doelpunt leek de energie uit het team te doen verdwijnen. Fortuna Sittard Vrouwen wist in het laatste kwart van de wedstrijd meerdere malen het net te vinden. Hildur Antonsdottir, Inske Weiman (eigen doelpunt) en Wullaert bepaalden de eindstand 1-7.

Een pijnlijke manier om het seizoen af ​​te sluiten, maar wel eentje die niets afdoet aan de uitstekende prestatie van PEC Zwolle Vrouwen dit seizoen. De ploeg eindigt de Azerion Women’s Eredivisie 2023-2024 op een respectabele zesde plaats.

Door: PEC Zwolle