NWC verliest van Geldrop

Asten’s NWC zorgde ervoor dat rivaal Geldrop na een 2-1 nederlaag dichter bij het klassement van de tweede divisie D kon komen. De oranjehemden kwamen nog wel op voorsprong in stadion De Kievit, maar gaven die vlak voor rust te makkelijk weg en konden dat ook. Niet herstellende van die dubbele klap.

Na rust viel een aanvallend machteloze NWC de hardnekkige Geldrop-formatie aan.

Door de teleurstellende nederlaag zal de ploeg van coach Mario Verlijsdonk de komende twee wedstrijden nog hard moeten werken. NWC keek uit naar deze uitwedstrijd tegen de nummer negen in 2D. Als ze zouden winnen, zouden de inwoners van Asten vrijwel zeker overleven. De middag van het zomerse Geldrop begon goed, want in de 22e minuut zette clubtopscorer Mees Janssen zijn ploeg op een 0-1-voorsprong. Aanvoerder Martijn Henst stuurde de jonge aanvaller diep en na een korte versnelling schoof Janssen de bal prachtig in de open hoek: 0-1. NWC was nog nooit in de buurt van het doel van Geldrop geweest, maar ze schoten hard raak, zoals dit seizoen vaker gebeurde. Ook aanvallend kon Geldrop niet veel gevaar creëren, al wisten de thuisploeg wel enkele dreigende voorzetten te geven, vooral vanaf de flanken. Op slag van rust was NWC de voorsprong volledig kwijt. Een minuut voor rust ging er een hoge bal richting doel bij de tweede paal, waarna aanvoerder Wouter Verstraaten eenvoudig de 1-1 scoorde. Kort daarna werd de snelle rechtsbuiten Stan van der Pol op zijn flank gegooid en met een sterke slide in de verre hoek maakte Geldrop er zelfs 2-1 van. Twee flinke klappen die de NWC in de slotfase van de eerste helft moest incasseren, waarbij de ploeg van Verlijsdonk simpelweg niet aandachtig en abrupt reageerde en Geldrop te makkelijk de weg naar het doel bezorgde.

De strijd is nog niet voorbij

In de tweede helft moesten we nog een stap verder gaan. De groenwitten, die moesten winnen om in de race te blijven voor directe controle, trokken zich terug op hun eigen veld en gaven de bal aan de NWC. Dankzij Lars de Haas, die eerder dit seizoen in Asten werd weggestuurd, was Geldrop zelf heel dicht bij de 3-1. Hij raakte de bal pas halverwege, maar de bal rolde nog steeds tegen de buitenkant van de paal. NWC kon aanvallend nauwelijks op voorsprong komen en Geldrop was de (tweede) bal vaak één stap voor. Het enige spannende moment dat zich voor doelman Mike Verdonk voordeed was eigenlijk een scrimmage, maar niemand in oranje trui kon het beslissende zetje uitbrengen. Opvallend was ook dat Douwe Hurkmans op dit punt van achteren werd aangereden, maar overeind bleef staan ​​en scheidsrechter Dragstra ternauwernood besloot geen strafschop toe te kennen. Het fluitsignaal klonk al in de mond van de Heerlense kopman. In het laatste kwartier hield NWC de druk hoog, maar Geldrop verdedigde hard en de ploeg van Asten miste momentum. Meerdere keren ontplofte de thuisploeg gevaarlijk op de tegenaanval en in de 87e minuut kregen ze de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Bob van de Ven kreeg een lichte aanraking van Ruud Leenen, maar schoot de strafschop naast het doel. Ook daarna maakte de ploeg van Geldroppen meerdere malen misbruik van de geboden ruimte voor een tegenaanval. In blessuretijd probeerde de NWC het opportunistisch, maar het langverwachte gelijkspel bleef uit, waardoor de middag negatief eindigde en de 2D-strijd nog niet voorbij was.

Geldrop staat nu binnen één punt van het NWC en ook Brabantia heeft het gat gedicht. Verrassend genoeg wonnen de Eindhovenaren in de Oirschot Vooruit (0-2), waarmee ze De Valk tot kampioen kroonden, en staan ​​ze slechts drie punten achter op het NWC. De oranje truien hebben het echter nog steeds in handen, want de zesde plaats is nog steeds in bezit en de NWC heeft nog twee wedstrijden tegen lager geplaatste rivalen om veilig te spelen. Te beginnen op Pinkstermaandag 20 mei thuis tegen landgenoot ZSV, die de punten ook hard nodig heeft, en een week later in Hilvarenbeek tegen nummer twaalf Hilvaria.

NWC-configuratie: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Damon Claessens (46′ Daan van Gansewinkel), Len van Roy (83′ Lex van Empel), Tim van Dijk, Mark Bosch (63′ Max van Halteren ), Douwe Hurkmans en Mees Janssen.