Fortuna Sittard produceert zevenhit in…

Fortuna Sittard sloot het seizoen in de Azerion Women’s Eredivisie sterk af. De Limburgers wonnen op bezoek bij PEC Zwolle met maar liefst 7-1.

In Zwolle waren er in de eerste fase ups en downs. Na een half uur leek Fortuna op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Hildur Antonsdóttir werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later belandde de bal op de andere paal. Kely Pruim verzuimde de penalty te scoren.

Fortuna Sittard maakte dankzij Alieke Tuin meteen de 0-1. Vlak voor rust trokken de Limburgers nog verder weg. Tessa Wullaert en María Ólafssdóttir Grós hadden gelijk. Na de pauze deed PEC Zwolle nog wat via Zoë Zuidberg, maar daarna ging alles snel. Ólafssdóttir Grós scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, waarna Antonsdóttir er 5-1 van maakte.

Een eigen doelpunt van Inske Weiman was het zesde doelpunt van Limburg, waarna Wullaert in de finale zijn zevende scoorde. Hiermee gaat Fortuna met een goed gevoel richting de Eredivisie Beker en de finale van de TOTO KNVB Beker.

Scoreverloop:
38′ 0-1 Alieke Tuin
44′ 0-2 Tessa Wullaert
45+’0-3 María Ólafssdóttir Grós
54′ 1-3 Zoë Zuidberg
56′ 1-4 María Ólafssdóttir Grós
66′ 1-5 Hildur Antonsdottir
70′ 1-6 Inske Weiman (red.)
82′ 1-7 Tessa Wullaert