Avanti wint de derby tegen Excelsior – Reclame Pijnacker-Nootdorp | Telstar online

Sport
75 keer gelezen

Pijnacker – Fans moesten dertien jaar wachten op de herhaling van de laatste korfbalderby tussen Avanti/Post Makelaardij en Excelsior Delft.

Terwijl het burenruzie in 2013 met een minimaal verschil in het voordeel van de Pijnacker-club eindigde, kon de Avanti/Post Makelaardij in 2024 de rivaal uit Delft niet evenaren: 22-12.
Beide ploegen verschenen vanwege de vakantieperiode helemaal niet aan de start. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor 6 april, toen Avanti massaal naar Den Bosch stroomde om haar Nederlands B1-kampioen te zien worden. Niet iedereen beschouwde 4 mei als het officiële herstelweekend.
Veel verschil hadden de toeristen echter niet gemaakt. Daarvoor was het gat tussen beide ploegen simpelweg te groot. Na een wat ingewikkelde eerste helft (8-6) bracht Avanti orde in de eerste vijf minuten na rust (12-6) en verkleinde de lokale club het doelsaldo in de resterende speeltijd.
Het enige spannende was wie de topscorer zou worden.

Een strijd die uiteindelijk eindigde in een gelijkspel voor Lars Molijn en Vincent van Beek met beiden zeven doelpunten.