FC Twente heeft de gewenste derde plaats nog niet behaald

Sport

Enschede – FC Twente heeft opnieuw onnodig een uitwedstrijd verloren. Eerder ging het in de slotfase tegen PSV en Ajax, en zondag tegen AZ, mis. Sem Steijn scoorde in de 6e minuut de 0-1, na een lange aanval van Mees Hilgers, Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel en Naci Ünüvar. De ploeg van coach Joseph Oosting controleerde, al kreeg AZ via Sven Mijnans en Yukinara Sugawara nog kansen. Aan het begin van de tweede helft scoorde Ruben van Bommel de 1-1, na een rebound na een schot van Ibrahim Sadiq. De vervanging van Alec van Hoorenbeeck door Robin Pröpper bleek fout. In de 67e minuut gleed Van Hoorenbeeck onhandig uit, waarna Vangelis Pavlidis er 2-1 van kon maken. Door de overwinning kwam AZ dichter bij binnen 2 punten van Twente. “Weer ging alles mis”, zei Pröpper na afloop. “Wij hebben het niet goed gedaan. Wij lieten ze in het spel. Het is jammer. Hetzelfde gebeurde tegen Ajax. Wij geven het weer weg. Het heeft ook te maken met de voetbalgogme. Hoe ben jij aan de bal? “Het was niet goed genoeg.” Twente speelt nog tegen Volendam (thuis) en PEC (uit). AZ speelt tegen Go Ahead (uit) en Utrecht (thuis). Pröpper: “We wisten dat dit kon gebeuren. Aan de andere kant hebben wij het zelf in de hand. “Wij hebben er het volste vertrouwen in.” Ricky van Wolfswinkel tekende voor één jaar. “Ik ben blij om bij deze club te zijn.”