Delftse Dribbels: Zorgen over rechtshandhaving

Wippolder-Honselersdijk (3-1) 1e klasse C

Omdat de teams op deze afdeling niet veel van elkaar verschillen, was een overwinning voor beide middenklasse teams zeer welkom om uit de gevarenzone te blijven. Voor Honselersdijk woog dit iets zwaarder dan voor Wippolder, maar dan na twee recente nederlagen. Ook de Delftenaren wilden genieten van de overwinning. Voorzichtigheid en onzorgvuldigheid waren de troeven in de eerste helft, die na rust weinig vermaak bood, toen Wippolder zijn verlegenheid opzij zette en met wat meer lef begon te voetballen. , dat eindigde met twee snelle doelpunten.

Daley Uythof, die naar TOGB ging, scoorde 1-0 uit een strafschop en scoorde daarna ook 2-0 na een knap schot van doelman Dion de Jong, die even later nog verder aandrong, maar Domenico de Vree maakte daar een einde aan. Alle hoop van Westland besliste uiteindelijk de wedstrijd met een prachtig afstandsschot: 3-0. Dat Honselersdijk in de aanval ging en scoorde, was alleen maar goed voor de statistieken.

Neptunus/Schiebroek-DHC (1-2) 2e klasse D

Een overwinning was alles wat DHC nodig had in het duel met zijn naaste rivaal Neptunus/Schiebroek om te overleven in de tweede divisie. In de beginfase zag het er zeker niet naar uit, want de Rotterdammers hadden aanvankelijk het voordeel van de wedstrijd, gingen daarna iets beter de wedstrijd in en wisten zelfs op voorsprong te komen dankzij Sinan Ocal, die van afstand wonderwel scoorde. Pass van Giovalli Serbony: 0-1. De Delftenaren bleven domineren en dat vertaalde zich in de 37e minuut in nog een doelpunt. Een voorzet vanaf links van Quinten van Zweden werd met een kopbal omgezet in een doelpunt van Jelle Pearson (0-2).

Een kwartier na rust bracht Neptunus de spanning terug in het duel door na een rebound de stand op 1-2 te brengen. DHC kreeg een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar Neptunus kreeg slechts één mogelijkheid om gelijk te maken, en wel daar. Er vielen geen doelpunten meer, waardoor de bezoekers met een welverdiende overwinning huiswaarts keerden.

Duindorp SV-Concordia (2-1) 3e klasse B

Dat Concordia ook hard punten nodig heeft in de strijd tegen degradatie kwam lange tijd niet tot uiting in de wedstrijd tegen Duindorp SV. De lusteloze Delftenaren verloren al snel met 2-0 van de Hagenaars, die wel in het voordeel waren. Pas in de tweede helft had Concordia meer de overhand en wist Noel Geurtz de gelijkmaker te scoren, maar de ploeg van coach Wesley Zandstra kon niet verder opschuiven, omdat het nu de voorlaatste plaats bezet. In het klassement is het zo dat het schrikbeeld van degradatie heel dicht bij Delft ligt.

HMSH-Full Speed ​​​​(3-3) 3e klasse B

Voor de houder van de Full Speed ​​rode lantaarn lijkt het blijven in de 3e categorie een bijna wanhopige missie. Ook in de wedstrijd tegen HMSH verdween de hoop daarop al snel, want de thuisploeg stond bij rust al met 2-0 voor en vlak daarna zelfs met 3. De wissel kwam met een -0 voorsprong, maar in de 50e minuut stond HMSH na een rode kaart op een voorsprong van tien punten.

Brian Koster maakte uit een penalty de 3-1 voor Full Speed, Lesley Dijksman gaf het vertrouwen terug met de 3-2 en Leon Bekenes wist in blessuretijd zelfs de gelijkmaker te scoren met zijn doelpunt: 3-3. Dinsdag tegen Duindorp (2-2 gestopt, Duindorp met 10 man) is er wellicht nog een sprankje hoop.