Groningse hockeyers bijna veilig na ruime zege in Delft

Dankzij een knappe 3-1 overwinning op nummer twee Ring Pass Delft blijven de Groningse hockeyers vrijwel zeker in de promotiecategorie.

Met nog twee wedstrijden te gaan, waaronder een wedstrijd tegen het al gedegradeerde Klein Zwitserland, is Groningen er nog steeds niet helemaal zeker van dat het zijn positie kan behouden. Tegelijkertijd heeft de ploeg van coach Julian Steen nog steeds weinig kans op plaatsing voor de play-off naar de hoofdklasse.

Steen zag zijn ploeg goed spelen tegen Ring Pass Delft. Nadat Groningen enkele kansen liet liggen, kwam de thuisploeg op 1-0. Liz Klompmaker herstelde in het eerste kwartaal de balans.

Goede tegenslag

In het derde kwart zette Merel de Wit Groningen op voorsprong met een inworp. Een spannend slotkwartier volgde, maar met een fraaie reverse maakte Floks van der Beek enkele minuten voor tijd een einde aan de wedstrijd.

“Er was weinig aan te merken op deze overwinning”, aldus Steen. “Ik denk dat we meer doelpunten hadden moeten maken, zodat het einde niet meer spannend was. Volgende week kunnen we zeker op safe spelen en hebben we in theorie nog een kans om mee te doen aan de promotie-play-off. In deze competitie is alles zeer gelijk en dat is goed.