Feyenoord verslaat PEC Zwolle eenvoudig in een bijzondere wedstrijd voor Slot

Feyenoord zet zijn ongeslagen reeks voort in de Eredivisie. Zondagavond stond PEC Zwolle tegenover elkaar in De Kuip, maar de ploeg van Arne Slot had in Rotterdam geen problemen met het behouden van de drie punten. Dankzij doelpunten van Ayase Ueda, Luka Ivanusec, Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida werd er met 5-0 gewonnen. De Feyenoord-coach werd de hele wedstrijd toegezongen door fans van zowel Feyenoord als PEC Zwolle.

Voor Feyenoord en PEC Zwolle was de wedstrijd van zondagavond eigenlijk alleen maar een kwestie van sportieve eer. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel in de kwalificatie en in het eindtoernooi was duidelijk dat de inwoners van Zwolle niet bang waren om te voetballen. Nadat de thuisploeg snel de eerste kans creëerde, zakte het wedstrijdtempo naarmate de eerste helft vorderde. De Rotterdammers bleven echter gewoon de dominante partij.

Pas na iets meer dan een half uur spelen ontstond de volgende grote kans voor Feyenoord, die eveneens in een doelpunt eindigde. Dávid Hancko stond opnieuw centraal op de linkervleugel door de bal door te geven aan Ayase Ueda, die vervolgens zijn eerste doelpunt kon maken in De Kuip. Vlak voor rust overwoog Quinten Timber om van een behoorlijke afstand te proberen op doelman Schendelaar te schieten. Hoewel de poging wanhopig leek, zorgde het balcontact van Ivanusec ervoor dat de bal in het net vloog.

Aan het begin van de tweede helft was het de taak van Feyenoord om nog meer doelpunten te maken en zo Het Legioen te belonen voor de fantastische sfeer die in de eerste wedstrijdhelft heerste. Vanaf elf meter leek in de tweede helft de mogelijkheid voor een snel doelpunt te komen, maar helaas wist Schendelaar het schot van Ueda te stoppen. Na twintig minuten voetbal kregen de Rotterdammers opnieuw een strafschop en Santiago Giménez kon vanaf de strafschopstip zijn eerste balcontact afmaken.

In het restant van de wedstrijd was het vooral de doelman van PEC Zwolle die liet zien dat hij in vorm was, maar het lukte hem nog steeds niet om alle ballen tegen te houden. Lutsharel Geertruida was in de 80e minuut zeer attent en wist de bal langs de tweede paal in het net te passen. Ook Giménez wist de bal naar Schendelaar door te geven en besliste de eindstand op 5-0.

De volgende wedstrijd van Feyenoord staat aanstaande zondag op het programma. Slot reist vervolgens met zijn spelers af naar Nijmegen en om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen NEC.

Instellingen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Beelen, Hancko; Zerrouki, Hout, Stengs; Ivanusec, Ueda, Paixao.
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Mac Nulty, Van der Haar; El Azzouzi, Velanas, Krastev; Reijnders, Tu, Van der Water.

Vervangingen
Feyenoord: Wellenreuther, Lamprou, Read, López, Van den Belt, Lingr, Sauer, Jahanbakhsh, Minteh, Giménez.
PEC Zwolle: Vermeer, Hauptmeijer, Van den Berg, Vellios, Bobson, Fontana, Buurmeester, Oukhattou, Gijselhart.