HV Toernooi – Halve Maan Cup: Wilhelmus verslaat Ariston’80 in blessuretijd

In de eerste halve finale van de Halve Maan Cup kwam Wilhelmus als overwinnaar uit de strijd. Het duel leek op strafschoppen te eindigen, maar de Voorburgers pakten in de verlenging de overwinning.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Beide ploegen konden in de eerste helft geen doelpunt vinden. Met een score van 0-0 gingen de teams op de thee bij het sportcentrum van de TU Delft.

Kort na de herstart waren er in korte tijd twee klappen. Na een steekpass van Sergo Veugelers wist Noah Saridjoo de bal over Ariston’80-doelman Koen Schouten in het doel te gooien: 0-1. In de 49e minuut kwamen de studenten weer dichtbij. Wilhelmus kon een hoekschop vanaf links niet wegwerken. Thom Speld kon de bal tussen een wirwar van benen schieten: 1-1.

Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg van coach Piet Gelauff jr. een grote kans. Junes Zieboe pakte de bal in het strafschopgebied en omsingelde doelman Schouten, maar schoot vervolgens net buiten de paal. Twee minuten na blessuretijd pakte Wilhelmus alsnog de winst. Een voorzet vanaf de basislijn werd door Finn Zwart afgemaakt: 1-2.

In de finale op 15 juni neemt Wilhelmus het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen KMD en Duindorp SV. De Haagse ploeg bereikte vorig jaar de finale en wil die ervaring graag herbeleven. KMD van haar kant mikt op een finaleplaats op de laatste dag in het Westland, bij FC ‘s-Gravenzande.