We proostten op Willie en scoorden doelpunten als warme broodjes.

Van Maastricht tot Hattem en van Eemsmond tot Walcheren, afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. We kijken naar de sociale van de Vierde Klasse naar de Overgang. Een selectie Instagram-edelstenen uit de standaarduitrusting.

Jouw team volgende week in deze sectie? stuur ons er een DM.

Vanwege de meivakantie concentreert de rubriek zich deze week op Transition Class en First Class. We beginnen onze samenvatting echter in de Derde Klasse. De Hilversumse dames speelden afgelopen donderdag een herstelwedstrijd tegen Rijnvliet. Het was koud. Het regende. Het was een soort Hilversumse zoektocht, omdat de ploeg er niet echt mee aan de slag ging. De drie punten bleven uiteindelijk echter in de mediastad. De Hilversumse dames rusten een week uit en bereiden zich daarna grondig voor op de laatste drie competitiewedstrijden van het seizoen.

Na een korte pauze in de Derde Divisie gingen we verder in de Eerste Divisie D. Daar stonden de Deventer dames met gezonde spanning aan de start in en tegen Weesp. Na het eerste kwart keek Deventer tegen een 1-0 achterstand aan, die in de daaropvolgende kwartalen omzette in een 3-1 overwinning. Na afloop werd er geproost op de overwinning en op Willie. O ja, door het resultaat bleven de Deventer dames in de Eerste Divisie.

Na een weekend waarin we als burgers onze nederigheid tegenover de koning betuigden, stond in het zonnige Enschede: EHV-Beuningen een mooie hockeywedstrijd in de Eerste Divisie D op de agenda. De heren van EHV volgden het voorbeeld van de dames, die hadden verslagen Athene 1-0 eerder die dag. Het was een wedstrijd vol doelpunten tegen Beuningen met de volgende uitslag: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2, 6-3, 7-3, 7-4 en 8-4. Dit maakte haar een uitstekende overall voor de kwartfinale van de Silver Cup aanstaande vrijdag. De rivaal voor een plek in de halve finales van het bekertoernooi? Nou ja, Beuningen.

De heren van Delta Venlo vlogen over het veld in Eerste Klasse C tegen Eindhoven. Toen in de zeventigste minuut de wind ging liggen, stond de eindstand helder op het scorebord: 2-7. Conclusie: de doelpunten vielen als warme broodjes voor de nummer zes van de ranglijst. En de een was nog mooier dan de ander. Daarom krijgt Joep Engels een speciale vermelding op Instagram. Hij slaagde erin een hoge bal vanuit de lucht richting de kruising te lanceren. Het Doel van het Jaar leverde het MOTM de verkiezing niet op. Die eer ging naar Guido Pop. Hij assisteerde niet alleen bij de goal van Engels, maar was over het hele veld aanwezig.

Negentien overwinningen in negentien competitiewedstrijden. In de Eerste Klasse C hebben de Maastrichtse dames geen concurrent. Wijchen stond gelijk in de bekende 7-1 overwinningsbandwagon. Daarna besloot het team om met de trouwe fans op de foto te gaan.

In Eerste Klasse B zetten de DES dames de stijgende lijn van de tweede seizoenshelft voort. In de wedstrijd tegen Phoenix vocht de ploeg tot de laatste minuten en won met 1-0.

Vanwege de verjaardag van Willy speelden de roodwitten zondagmiddag niet tegen VVV, maar donderdagavond. Het was een gedenkwaardige avond in Amstelveen. Na een goede rood-wit start, waarbij de paal crashte, scoorde VVV het eerste doelpunt. Bij rust verloren de rojiblancos met 3-1. Er moest dus iets gebeuren. De ploeg kwam sterk uit de kleedkamer, want zes minuten na rust stond de stand op 3-3. VVV kwam opnieuw op voorsprong, maar in het laatste kwart pakten de rojiblancos de overwinning. Zeb van Praag scoorde met nog minder dan een minuut te gaan het winnende doelpunt. De overwinning was het resultaat van geloof, strijdlust en geduld.

In de Eerste Klasse A speelde Schiedam een ​​chaotische wedstrijd tegen IJssel, maar dankzij de steun van Schiedam wisten de mannen de wedstrijd over de streep te trekken: 1-3. Het was niet nodig om het eindresultaat te publiceren, omdat iedereen het resultaat duidelijk kon zien met een scorebord boven de bank.

Vrije dag voor de dames van Noordwijk. De koploper van de Eerste Klasse A verloor hard van Forestate in Voorschoten: 6-1. Noordwijk nam nog wel de leiding, maar daarna gaf de ploeg die volledig uit handen. Helaas, maar met de waarschuwing, schreef het team zichzelf moed in op Instagram. Westland wacht over twee weken. Noordwijk kan dus alle steun gebruiken. Dus op naar Noordwijk!

Het was even stil, maar de Schiedamse dames zijn terug met het wedstrijdverslag. Na hard werken pakte de nummer tien van Overgangsklasse B na de 3-3 tegen Voordaan een welverdiend punt van Groenekan. Aanstaande zondag spelen de dames in en tegen Helmond. Wie gaat er kijken? Het is maar een uurtje rijden.

Wij zijn gedegradeerd. Hiermee openen de heren van Breda hun publicatie op Instagram. Door de 3-6 nederlaag tegen Overgangsklasse B-leider HCAS kan Breda niet meer boven de rode lijn eindigen. Dat betekent dat we volgend seizoen in de Eerste Klasse spelen. Breda zal er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten. Er zijn immers nog drie wedstrijden te spelen. Na de zomervakantie gaan ze er alles aan doen om terug te keren naar de Overgangsklasse, want daar hoort Breda, zoals ze zeggen, in ieder geval bij. In de Eerste Divisie hoopt de ploeg wederom op de steun van sponsors en fans. Het was zeker niet zijn schuld.

Mislukking werd in Naarden verkozen tot MOTM na de belangrijke 2-1 overwinning op Alphen in Overgangsklasse A. Hiermee consolideerden de Naardense mannen hun tiende plaats in het klassement.

De Gooische dames verloren in de hoofdwedstrijd van de overgangscategorie A van Schaerweijde (1-0), maar bereikten de play-offs omdat ook de concurrentie punten verspeelde. Het team bedankt iedereen die naar Zeist is afgereisd om te steunen. “We hebben je zeker gehoord”, lezen we op het Instagram-account. Doelvrouw Nadia Joosten werd verkozen tot Vrouw van de Match. Ze is nog steeds in de race voor de titel ‘minst gevorderde doelman’.