Heracles crasht tijdens bezoek aan PEC Zwolle

Sport

Heracles Almelo staat nog steeds niet op een veilige plek na de 3-1 uitnederlaag van zondag tegen PEC Zwolle. Het verschil met de 16e plaats bedraagt ​​zeven punten en er zijn nog drie wedstrijden te gaan in de Premier League.

Almelo – PEC versus Heracles was al de wedstrijd waarin de Premier League-titel veiliggesteld kon worden. De plaatselijke club heeft het begrepen. Beide clubs hadden eerder 32 punten. “De manier waarop we speelden was niet goed genoeg om punten te scoren”, zei aanvoerder Justin Hoogma na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Hoogma was zelf verantwoordelijk voor de 1-0-zege van PEC. Hij werd op de flank aan de kant gezet door Lennart Thy, die vervolgens richting doel kopte en in de 16e minuut hard binnenschoot, 1-0. “Mijn fout”, aldus Hoogma, die vreesde voor een rode kaart. “Als ik het oppak, denk ik dat het rood is, dat wil je ook niet.”
Voor de 1-0 kwam Thy doelman Michael Brouwer tegen, die in de eerste helft meerdere reddingen maakte. Ook Younes Namli en Anselmo MacNulty ontmoetten Brouwer. Heracles verbeterde zich gedurende de eerste helft geleidelijk in de wedstrijd en Bryan Limbombe en Brian de Keersmaecker kwamen dicht bij de gelijkmaker. De 1-1 viel in de verlenging na een hoekschop van Ajdin Hrustic. Marko Vejinovic stond op de juiste plek en schoot raak. De start van de tweede helft ging naar PEC, dat dankzij Namli en Thy kansen scoorde. Kort na de wissels van Thomas Bruns en Mario Engels voor Sem Scheperman en Limbombe scoorde PEC 2-1. Silvester van der Water (ex-Heracles) scoorde na goed voorbereidend werk van MacNulty en Namli. In de slotfase raakte Namli de paal en kreeg Bruns zijn twaalfde gele kaart. Filip Krastev maakte er in de verlenging 3-1 van. “Het was een heel belangrijke wedstrijd voor ons, maar het was gewoon slecht”, zei Hoogma. ”Zwolle was gewoon de hele wedstrijd beter. “Wij waren niet goed genoeg.”
Heracles heeft nu 32 punten. Excelsior (2-2 tegen Ajax) staat vijftiende met 26 punten, RKC (2-2 tegen Utrecht) staat zestiende met 25 punten. Op speeldag 32 speelt Heracles thuis tegen RKC en zondag 5 mei begint de wedstrijd om 12.15 uur. Op speeldag 33, zondag 12 mei, staat Excelsior tegenover Heracles. Heracles – Fortuna is op zondag 19 mei de laatste wedstrijd van het seizoen. In de laatste twee rondes worden alle wedstrijden gelijktijdig gespeeld, vanaf 14.30 uur.